Συνθήκες καύσωνα στη Δράμα από την Πέμπτη

0
872

Οι θερμές αέριες μάζες από τη Βόρειο Αφρική δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστη ούτε την περιοχή μας

Ανεβαίνει από σήμερα ο υδράργυρος και στη Δράμα, αφού οι θερμές αέριες μάζες που  κινούνται προς τη χώρα μας από τη Βόρειο Αφρική θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. Ιδιαίτερα δε από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως την Τρίτη 3 Αυγούστου θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.
Στην πόλη της Δράμας, η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας σήμερα Τρίτη αναμένεται να ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου τις μεσημβρινές ώρες. Το χαρακτηριστικό του καιρού στη διάρκεια της ημέρας θα είναι η ηλιοφάνεια, ενώ θα επικρατήσουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα πνέουν με ένταση έως 3 Μποφόρ. Ωστόσο, στη διάρκεια της ημέρας θα υπάρξουν και διαστήματα με άπνοια, κυρίως από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.
Αύριο Τετάρτη η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τις μεσημβρινές ώρες τους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θα είναι 20 βαθμοί Κελσίου τις πρωινές ώρες. Η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί ασθενείς έως 1 Μποφόρ, ενώ θα υπάρξουν και διαστήματα με άπνοια, κυρίως από τις 6 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.
Την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα στη πόλη της Δράμας τις μεσημβρινές ώρες, με τον υδράργυρο να ανέρχεται στους 40 βαθμούς Κελσίου και την ελάχιστη θερμοκρασία να είναι δείχνει 22 βαθμοί Κελσίου τις πρωινές ώρες. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι 1 Μποφόρ με διάφορες κατευθύνσεις.
Την Παρασκευή θα επικρατήσουν επίσης συνθήκες καύσωνα τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Δράμας, με τον υδράργυρο να δείχνει μέγιστη τιμή τους 40 βαθμούς. Θα σημειωθεί επίσης και άνοδος της ελάχιστης θερμοκρασίας, η οποία τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί γύρω στους 23 βαθμούς Κελσίου. Η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη διάρκεια της ημέρας και οι άνεμοι πνέουν ασθενείς με διάφορες κατευθύνσεις έως 1 Μποφόρ. Συνθήκες άπνοιας αναμένεται να σημειωθούν από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 6 το απόγευμα.
Το Σάββατο αναμένεται περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας. Η μέγιστη τιμή της στην πόλη της Δράμας τις μεσημβρινές ώρες θα είναι 41 βαθμοί και η ελάχιστη 24 βαθμοί Κελσίου. Η ηλιοφάνεια θα είναι και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού και οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι και ανατολικοί με ένταση έως 3 Μποφόρ. Άπνοια αναμένεται να σημειωθεί
από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 12 το μεσημέρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ