Σύσκεψη στο δημαρχείο για τα έργα σε «Ανδρικάκη», «Ολύμπια» και Δ. Ωδείο

0
382

Επίσκεψη του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού Γιατρομανωλάκη στον Δήμαρχο Δράμας, το μεσημέρι της Τρίτης


Σύσκεψη στο δημαρχείο της Δράμας, με τον Δήμαρχο Δράμας Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργο Δεμερτζή και άλλα στελέχη υπηρεσιών και φορέων, πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, προκειμένου να εξεταστεί το πως προχωρούν τα έργα που θα υλοποιηθούν στην πόλη, από τις εργασίες στο Δημοτικό Ωδείο και στον κινηματογράφο Ολύμπια, μέχρι το μεγάλο έργο του στρατοπέδου Ανδρικάκη.
Όπως είπε ο Υφυπουργός, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκε το πως όλα τα παραπάνω εντάσσονται και συνδέονται με τον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό και επανασχεδιασμό του αστικού ιστού της πόλης, ένα έργο επίσης πολύ μεγάλο και σημαντικό, που πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη της Δράμας. Για τον λόγο αυτό και υπάρχουν συζητήσεις με την Περιφέρεια ΑΜΘ και άλλους φορείς της πόλης προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μεγιστοποιηθεί το θετικό αποτέλεσμα, όπως είπε ο κ. Γιατρομανωλάκης. Επίσης τόνισε ότι πρέπει να σχεδιαστούν έργα βιώσιμα και να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί και εθνικοί πόροι που είναι διαθέσιμοι.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό, σημείωσε ότι: “Πριν από λίγο καιρό αρχίσαμε μια σημαντική προσπάθεια. Μια προσπάθεια πολύ σημαντική για την πόλη, το Νομό Δράμας και τη διευρυμένη περιφέρειά μας”. Αναφερόμενος στην παραχώρηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη στο δήμο και τη δημιουργία πάρκου οπτικοακουστικών μέσων είπε ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα το οποίο πραγματικά στην πορεία του χρόνου θα αποδείξει ότι η Δράμα γίνεται η πόλη του κινηματογράφου στην Ελλάδα. “Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε χωρίς τη βοήθεια του Υπουργείου Πολιτισμού και προσωπικά του Υφυπουργού μας. Σε αυτή μας την προσπάθεια συμβάλλουν τα μέγιστα και οι δυο χορηγοί μας, ο κ. Αποστολίδης και ο κ. Θεοδωρίδης. Γιατί για να μπορέσεις να εκταμιεύσεις χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης πρέπει να έχεις ετοιμότητα και ωριμότητα μελετών. Αυτές τις μελέτες ήδη τις έχουμε ξεκινήσει. Θεωρητικά πολύ σύντομα θα τις έχουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε την παραχώρηση του χώρου, για τριάντα χρόνια και στη συνέχεια, μέσα από ένα τεχνικό δελτίο να διεκδικήσουμε σημαντικούς πόρους για αυτό μας το εγχείρημα”.
Ο Δήμαρχος Δράμας, ευχαρίστησε τον Υφυπουργό γιατί μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, γίνεται μια πάρα πολύ σημαντική χρηματοδότηση προς τον δήμο μας, με περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, για την αποκατάσταση των χώρων τόσο του ωδείου όσο και του κινηματογράφου Ολύμπια. Δύο εμβληματικών χώρων πολιτισμού και μουσικής. “Θεωρώ ότι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη του θεσμού (του φεστιβάλ). Επιτέλους μετά από 45 χρόνια γίνονται κινήσεις, πράξεις και ενέργειες και κινήσεις οι οποίες είναι σημαντικές για την πόλη αλλά και για την περιοχή μας” είπε ο κ. Μαμσάκος, ευχαριστώντας και τον πρώην πρόεδρο του ΕΑΠ κ. Οδυσσέα Ζώρα, που αναμένεται στην Δράμα, για τη λειτουργία της σχολής κινηματογράφου, τα εργαστήρια της οποίας θα εδρεύουν στην πόλη της Δράμας. Πρόσθεσε ότι και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για να καταστεί η Δράμα, πόλη του Κινηματογράφου και του Πολιτισμού.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερεριάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ είπε ότι είναι ευτυχής συγκυρία για τη Δράμα, ότι στο τιμόνι του τομέα σύγχρονου πολιτισμού, στο Υπουργείο Πολιτισμού βρίσκεται ο κ. Γιατρομανωλάκης, ο οποίος από την αρχή πίστεψε στο θεσμό του φεστιβάλ της Δράμας. Ο κ. Παπαεμμανουήλ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για όσα έκανε και κάνει για να γίνει η Δράμα πρωταγωνίστρια σε αυτό το κομμάτι του Πολιτισμού (στον κινηματογράφο), που της αξίζει πραγματικά. Τέλος ανάμεσα σε άλλα ο κ. Παπαεμμανουήλ μιλώντας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ανδρικάκη, έκανε λόγο για ιστορικές στιγμές, για τη Δράμα αλλά και για τον πολιτισμό της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ