Συστήθηκε επιτροπή για τις αντικειμενικές τιμές

0
1937

 

Αναβλήθηκε η λήψη οριστικής απόφασης που αφορά στην γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, για την μεταβολή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Την ίδια στιγμή, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί άμεσα με το θέμα και θα καταθέσει σχετική εισήγηση. Η επιτροπή θα αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους και άλλους πολίτες και απαρτίζεται από τους: Ιωάννη Εφραιμίδη, Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη, Ελευθέριο Χρυσοχοΐδη, Αναστάσιο Εφραϊμίδη, Γεώργιο Μήτρου και Κοσμά Καλαϊδόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατατέθηκε έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, σχετικά με την διαμόρφωση των τρεχουσών τιμών ζώνης για την πόλη της Δράμας, τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, καθώς και για τις δύο ζώνες (Θ και Ι) στην πόλη της Δράμας και τους οικισμούς Καλλίκαρπος και Παππάδες της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρονέρου για τις οποίες δεν υπάρχει προσδιορισμένη τιμή ζώνης. Σημειώνεται ότι η παράταση της περιόδου για την υποβολή γνώμης των δημοτικών συμβουλίων για το ίδιο θέμα, έληγε στις 31 Μαΐου. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του οργάνου, κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης, μιλώντας εκ μέρους των κατοίκων του οικισμού Πανοράματος, πρότεινε η τιμή ζώνης στον οικισμό, να κυμανθεί στα 900 ευρώ και να εξομοιωθεί με τις τιμές που ισχύουν στο κέντρο της Δράμας και στην περιοχή της Νέας Κρώμνης.

Ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Μαμσάκος, είπε ότι η συζήτηση είναι από τις πιο κρίσιμες του ΔΣ και γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι σύμβουλοι. Το θέμα, όπως είπε, αφορά όλους τους πολίτες και όχι μόνο τον οικισμό Πανοράματος. Πρότεινε τη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα ασχοληθεί με το θέμα και θα καταθέσει την απόφασή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Από τους υπόλοιπους συμβούλους που συμμετείχαν στην συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Project ανέφεραν πως η μείωση θα ήταν κάτι φυσιολογικό, μετά από όσα προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες. Προσέθεσαν δε, ότι οι αντικειμενικές αξίες θα πρέπει να συμβαδίζουν με τις εμπορικές. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ίδιας παράταξης εκτιμούν ότι οι εμπορικές αξίες είναι υψηλότερες από εκείνες που ισχύουν στο κέντρο της πόλης και θα πρέπει να εξεταστεί η ουσία του οικοδομικού σχεδιασμού του Πανοράματος. Ανέφεραν ακόμη ότι δεν υπάρχει εισήγηση της δημοτικής αρχής, παράθεση των τιμών από την οικονομική υπηρεσία και επεσήμαναν ότι η τιμή στις ζώνες “Θ” και “Ι” πρέπει να οριστεί στα 800 ευρώ ενώ για τους οικισμούς Καλλίκαρπου και Παππάδων στα 450 ευρώ. Η δημοτική παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας”, συμφώνησε ότι η μείωση θα ήταν κάτι φυσιολογικό ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και πρότεινε τη σύσταση επιτροπής, η οποία θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέση της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” ήταν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία προτάσεων αξιών ανά περιοχή αλλά να ζητηθεί σημαντική μείωση για όλες τις περιοχές. Η παράταξη «Προοπτική για τη Δράμα» δια του κ. Καλαϊδόπουλου κατέθεσε πρόταση αναβολής λήψης απόφασης προκειμένου να εξετάσει το αίτημα των κατοίκων του Πανοράματος. Οι προτάσεις για την σύνθεση της επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου που θα ασχοληθεί με τις τιμές ζώνης Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής προτάθηκε να συμμετάσχει στην επιτροπή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης. Η δημοτική παράταξη «Πόλη + Ζωή», είχε ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση μετά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε στην 3η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, μετά από επικοινωνία με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πρότεινε ως μέλος στην επιτροπή, τον δημοτικό σύμβουλο Κων/ νο Καλαϊτζίδη. Η δημοτική παράταξη “Project Δράμα 2020” πρότεινε ως μέλος της επιτροπής τον δημοτικό σύμβουλο Ελευθέριο Χρυσοχοΐδη. Η παράταξη “Αυτοδιοίκηση Πολιτών”, πρότεινε ως μέλος, τον κ. Εφραϊμίδη Αναστάσιο, πολιτικό μηχανικό. Η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”, πρότεινε τον κ. Γ. Μήτρου και η δημοτική παράταξη “Προοπτική για τη Δράμα” τον κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!