Τα ευρήματα τεκμηριώνουν την ιστορία της πόλης

-Παραδίδεται η μελέτη που αφορά την ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Πλατανιάς -Οι τρεις ανακοινώσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δράμας στην 36η αρχαιολογική επιστημονική συνάντηση που έγινε στις 28 και 29 Μαρτίου

0
342

Mε πολύ ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαρτίου 2024 η προγραμματισμένη καθιερωμένη επιστημονική συνάντηση (36η στη σειρά) που αφορούσε τις αρχαιολογικές εργασίες στη Mακεδονία και τη Θράκη εντός του 2023 και συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας συμμετείχε με τρεις ανακοινώσεις.
Αρχαιολόγοι και άλλοι ερευνητές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, των Πανεπιστημίων και των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών αναφέρθηκαν, στις ανασκαφές τους και τους τρόπους ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων από τη Θράκη μέχρι την Καστοριά. Τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης, όπως έγινε και με τις προηγούμενες που έγιναν από το 1987 μέχρι σήμερα, θα περιληφθούν στην έκδοση των πρακτικών.
Οι τρεις ανακοινώσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δράμας ήταν οι εξής: Η πρώτη έγινε από τους αρχαιολόγους Β. Πουλιούδη και Α. Σαλονικιό και αφορούσε: τα αρχαιολογικά ευρήματα και στοιχεία κατά την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Δράμας το 2023. Η δεύτερη έγινε από την αρχαιολόγο Κ. Αμοιρίδου και αφορούσε τα ευρήματα ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων από τις ανασκαφικές εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Δράμας. Η τρίτη ανακοίνωση αφορούσε τη μελέτη που αφορά την ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης Πλατανιάς. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι προς παράδοση. Η ανακοινώσεις για τη συγκεκριμένη μελέτη έγιναν από τους μελετητές Π. Παπασωτηρίου και Αλ. Παπασωτηρίου και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας Β. Πουλιούδη , που είχε την αρχαιολογική τεκμηρίωση.

Αναλυτικά στη έντυπη έκδοση των «Χ» που κυκλοφορεί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!