Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, τα μέλη της ΝΔ, θα κληθούν να ψηφίσουν για την ανάδειξη
προέδρων και μελών των Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων, καθώς και για την εκλογή συνέδρων ενόψει του συνεδρίου του κόμματος. Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2025.
Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, της εκλογικής διαδικασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, Μιχάλης Αμοιρίδης, διευκρίνισε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ότι μετά την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων, τα ονόματα αναρτήθηκαν στην ΔΕΕΠ Δράμας και δεν υπήρξαν ενστάσεις. Οπότε ολοκληρώθηκαν οι οριστικές καταστάσεις των υποψηφίων. «Η εκλογική διαδικασία αφορά τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕΕΠ Δράμας, τους συνέδρους από τη Δράμα. Ταυτόχρονα έχουμε τους εκλεγέντες στις ΔΗΜΤΟ Δράμας και Προσοτσάνης
(εκλεγέντες στις δυο ΔΗΜΤΟ είναι όσοι κατέθεσαν υποψηφιότητα καθώς ο αριθμός τους δεν
υπερέβαινε τον ελάχιστο αριθμό που χρειαζόταν για να καλυφθούν οι θέσεις στα τοπικά όργανα)» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στα «Χ» ο κ. Αμοιρίδης, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΔΕΕΠ Δράμας είναι ο Καραγιαννίδης Αβραάμ και ο Κρυωνίδης Βασίλειος. Υποψήφια μέλη της ΔΕΕΠ είναι οι Αναστασιάδης Ιωάννης, Γαλοπούλου Αναστασία, Δελαπόρτα Γεωργία, Κεσκίνογλου Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Κωφίδης Περικλής, Μπαχαρίδης Μιχαήλ, Νικολάου Κωνσταντίνος, Παπαδοπούλου Σαββατούλα, Πασχαλίδου Δέσποινα, Περσίδης Δημήτριος, Τσενεκίδης Ιωάννης.
Υποψήφιοι σύνεδροι είναι οι Αγγέλου – Σταυράκης Πασχάλης, Βούγκαλη Ευτυχία, Γιοφτσίδης Παναγιώτης, Κεσκίνογλου Ιωάννης, Κυπραίου Σωτηρία, Κωνσταντινίδης Παντελής, Παπαστεργίου Παρασκευή (Βούλα), Πασχαλίδου Δέσποινα, Πελέχρας Στυλιανός, Τσαύλος Νικόλαος.
Υποψήφιος Πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Δράμας είναι ο Αγγέλου – Σταυράκης Πασχάλης
Υποψήφια μέλη στη ΔΗΜΤΟ Δράμας είναι οι Βουγιουκλή Μαρία, Γεωργιάδου Χριστιάνα,
Δαυίδ Γεώργιος, Καλπάκης Γεώργιος, Παπαχρήστου Στέργιος, Πόρναλης Ηρακλής,
Τζωρτζάτος Βασίλειος, Χατζηαντωνίου Αντώνιος, Ψαράς Γεώργιος.
Υποψήφιος Πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Δοξάτου είναι ο Θεοχάρης Αθανάσιος
Υποψήφιος Πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Προσοτσάνης είναι ο Γιοφτσίδης Γεώργιος.
Υποψήφια μέλη στη ΔΗΜΤΟ Προσοτσάνης είναι οι Αθανασιάδου Αναστασία, Αθανασιάδου Λαζαρία – Ραφαηλία, Γιοφτσίδης Παναγιώτης, Κραϊας Κωνσταντίνος, Νιτσιος Σωκράτης, Παπαστεργίου Παρασκευή (Βούλα), Σαββίδου Κυριακή.
Υποψήφιο μέλος στη ΔΗΜΤΟ Κ. Νευροκοπίου είναι ο Γαλόπουλος Συμεών
Για τις ΔΗΜΤΟ Δοξάτου, Κ Νευροκοπίου, Παρανεστίου, κατατέθηκαν υποψηφιότητες, όμως
ήταν λιγότερες από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για τη διενέργεια εκλογών και για αυτές δεν θα διεξαχθεί εκλογική διαδικασία. Το Οργανωτικό του κόμματος στην Αθήνα θα αποφασίσει για τη στελέχωση τους σε μεταγενέστερο χρόνο μετά τις εκλογές, όπως είπε ο κ. Αμοιρίδης.
















