«Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα.Οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας»

Συνέντευξη με τον Στέλιο Μελισσινό, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη Πόλη+Ζωή

0
2357

O Στέλιος Μελισσινός γεννήθηκε στη Δράμα και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Δράμας. Εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και αποφοίτησε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Διετέλεσε επί σειρά ετών Διοικητής και Διευθυντής σε διάφορες Στρατιωτικές Μονάδες και Διευθύνσεις του ΓΕΣ.

Το Μάιο του 2005 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Ταξίαρχου και ανακλήθηκε στην ενεργό Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2006 ως Προϊστάμενος του (Π.ΑΜ-Π.Σ.Ε.Α) στην ΠΕ Δράμας. Από το 2007 μεταξύ άλλων συμβάλλει εθελοντικά στη διοργάνωση του Υπερμαραθωνίου στο Παρανέστι. Υπηρέτησε 4 χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Σούτου. Στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές θα είναι υποψήφιος για δεύτερη φορά στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πόλη+Ζωή» με επικεφαλής και υπ. Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη.

Κύριε Μελισσινέ, είστε άνθρωπος με σημαντική εμπειρία στην διοίκηση, στα κοινά και βέβαια μεταξύ άλλων και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πόσο σημαντικό στοιχείο είναι η εμπειρία για την επίλυση των προβλημάτων που μάλλον δεν έχουν τέλος στην αυτοδιοίκηση;

Στις μέρες μας, η ηγεσία και η διοίκηση αποτελούν βασικές δεξιότητες για όλους που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. Η αποτελεσματική διοίκηση και η επιτυχημένη ηγεσία αποτελεί πρόκληση για την αυτοδιοίκηση και την επίλυση των συνεχώς παρουσιαζομένων προβλημάτων. Η σημασία της γνώσης της διοίκησης σε όλους τους οργανισμούς, αλλά και στους Δήμους, είναι αναγνωρισμένη καθώς επιτρέπει στους διοικούντες να προσαρμοστούν στα δεδομένα του περιβάλλοντος στην οποία δρα, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των εμπειριών των στελεχών, με αποτέλεσμα την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Έτσι, η σημαντική εμπειρία που απόκτησα στα 39 χρόνια στρατιωτικής μου σταδιοδρομίας και των σχεδόν 4 ετών στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, εμπειρία που διατηρώ ακόμα ως ενεργός πολίτης, αποτελεί το προσωπικό μου εχέγγυο για την επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με τον πολίτη, με τη διαχείριση προσωπικού, με τη διαχείριση κρίσης, με την αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, με τη λήψη απόφασης, με την πολιτική προστασία, κλπ και πάντα όμως με την αγαστή συνεργασία του προσωπικού του Δήμου, το οποίο για μένα είναι ο βασικότερος πυλώνας της διοίκησης του Δήμου και απαιτείται μία άριστη συνεργασία μεταξύ αυτού και των αιρετών. Και να προσθέσω, ότι οι αιρετοί είναι «περαστικοί», ενώ οι υπάλληλοι είναι αυτοί που αποτελούν τη συνέχεια και την κανονικότητα της λειτουργίας του Δήμου.
Αυτή την πρόκληση αποδέχθηκα προσωπικά, την όποια στηρίζει η οικογένεια μου και την υποστηρίζουν οι φίλοι μου, για να ασχοληθώ εκ νέου με τα «κοινά».

Εκτιμάτε ότι η παράταξη «Πόλη+Ζωή» μπορεί να δώσει περισσότερα στην Δράμα εάν έχει την ευκαιρία μιας δεύτερης πλήρους θητείας;

Αναμφισβήτητα. Και το αναφέρω αυτό με πλήρη συναίσθηση και γνώση, καθόσον ευρισκόμενος την περίοδο 2011-2014 στην αντιπολίτευση παρακολούθησα τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής αρχής η οποία σε λίγο αναλογικά χρονικό διάστημα, κατάφερε να πετύχει πολλά περισσότερα, συγκρίνοντάς την με την παρούσα. Άλλωστε η γενική εντύπωση και η διαπίστωση που εισπράττω καθημερινά από συζητήσεις με πολίτες είναι η ίδια και γενικά επικρατεί αυτή η άποψη. Και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το επιτελούμενο έργο της παράταξης «Πόλη+Ζωή», σε σχέση με το έργο της τωρινής Δημοτικής Αρχής, έλαβε χώρα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα δεδομένου του χρόνου προσαρμογής στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και την οικονομική κατάσταση που είχε περιέλθει η χώρα με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ποια από τα προβλήματα πιστεύετε ότι θα έπρεπε να θέσει σε προτεραιότητα η Δημοτική Αρχή που θα αναδειχθεί την νέα περίοδο;

Πρώτα απ` όλα τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και οι λύσεις των βρίσκονται ανάμεσά μας. Πρέπει όμως να ιεραρχηθούν με τη συμμετοχή των πολιτών, με τη γνωστή επιτροπή δημοτικής διαβούλευσης.
Από τα βασικότερα προβλήματα, επιγραμματικά θα αναφέρω μερικά: είναι η καθαριότητα της πόλης και των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι παράνομες χωματερές, τα αδέσποτα, η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η εξασφάλιση εργασίας στο επίπεδο που μπορεί ο Δήμος, ο τρόπος εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, η συνέχιση της κοινωνικής πολιτικής, η διαφάνεια, και η αποφυγή πελατειακής και ρουσφετολογικής σχέσης με τους πολίτες, η συνέχιση των έργων υποδομής, η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής με σκοπό να γίνει ελκυστική με περισσότερες ευκαιρίες αναψυχής, η επέκταση του φυσικού αερίου, οι ποδηλατόδρομοι, η ανακύκλωση, η εκμετάλλευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, η αναβάθμιση των εισόδων της πόλης, η συνεργασία, είναι μερικές από τις προτεραιότητες που οφείλει να ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή, πλέον των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Γιατί πιστεύετε ότι οι δραμινοί θα πρέπει να επιλέξουν την παράταξη «Πόλη+Ζωή»;

Σε κάθε δημοτική εκλογική αναμέτρηση αναζητείται ένας ιδανικός Δήμαρχος με ένα ιδανικό Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα μας διοικήσει τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η παράταξη «Πόλη+ Ζωή» ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, παρά του περιορισμένου χρόνου της και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και την κρίση αξιών εκείνης της εποχής, κατάφερε πάρα πολλά ασκώντας χρηστή και ορθολογική διοίκηση που την χαρακτήριζε ο σωστός προγραμματισμός, η τόλμη, ο συντονισμός των Υπηρεσιών και ο σεβασμός προς τον πολίτη.
Έτσι στις 26 Μαΐου 2019, οι Δραμινοί πρέπει να επιλέξουν έναν τέτοιο Δήμαρχο και ένα τέτοιο Δημοτικό Συμβούλιο που να έχει ένα στοιχειώδες απόθεμα παιδείας, ένα αναγνωρισμένο αίσθημα ευθύνης, μία ικανότητα να διαχειρίζεται προκλήσεις, μία ικανότητα να διαχειρίζεται καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, να δίνει προοπτικές και πρωτίστως να ξέρει να ακούει. Σ` αυτή την παραπάνω σύνθεση εκτιμώ και πιστεύω ότι ανταποκρίνεται η επιλογή υποψηφίων προσώπων και οι ικανότητες της παράταξης «Πόλη+Ζωή» με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ