Τα σταθερά σημεία προβολής των πολιτικών κομμάτων στην πόλη της Δράμας

0
278

Ομόφωνα ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας σε έκτακτη συνεδρίασή του, το πρακτικό της διακομματικής επιτροπής του Δήμου Δράμας για την κατανομή των χώρων προβολής των κομμάτων και τον καθορισμό της χρήσης των χώρων ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τους χώρους προβολής των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής κ. Αιμίλιος Αθανασίου είχε πει ότι οι χώροι που είναι προς διάθεση για προβολή – προώθηση προεκλογικών μηνυμάτων είναι οι εξής:
α) Οι δύο μεγάλες αίθουσες του Δήμου και συγκεκριμένα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου, καθώς και η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας θα είναι διαθέσιμες για εκδηλώσεις των κομμάτων, στην περίπτωση βέβαια που αυτές δεν είναι δεσμευμένες από άλλες σημαντικές εκδηλώσεις της πόλης μας. Ειδικότερα η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου δεν θα μπορεί να είναι διαθέσιμη από την Τρίτη 16 Μαίου ως την ημέρα των εκλογών επειδή θα χρησιμοποιηθεί ως ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης και διακίνησης του εκλογικού υλικού. Για τη διάθεση της αίθουσας του Ωδείου αρμόδια είναι η Γραμματεία του Πολιτιστικού Οργανισμού ενώ για την αίθουσα του Δήμου Δράμας αρμόδιο είναι το Γραφείο Δημάρχου. Όποιος αιτηθεί πρώτος, θα εξυπηρετείται και πρώτος.
β) Τα 18 σημεία στο Δήμο της Δράμας τα οποία διανεμήθηκαν και είναι αδειοδοτημένα για την ανάρτηση πολιτικών ή άλλης μορφής μηνυμάτων.
γ) Οι 24 στάσεις των αστικών λεωφορείων που φέρουν επιφάνειες ειδικά διαμορφωμένες για προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων. Η διαφημιστική εκμετάλλευση των στάσεων αυτών ανήκει στο Αστικό ΚΤΕΛ της Δράμας. Με βάση την κείμενη νομοθεσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι διαφημιστικές αυτές επιφάνειες χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα και ατελώς από τα κόμματα και αυτό –κατόπιν τηλεφωνικής επαφής που είχαμε τη Δευτέρα 24/3 μαζί τους– το γνωρίζει και το αναγνωρίζει το Αστικό ΚΤΕΛ.
δ) Τα σταθερά σημεία προώθησης του έντυπου προεκλογικού υλικού των κομμάτων στην πόλη.
Τελικώς σύμφωνα με την απόφαση της διακομματικής επιτροπής που εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει χώρο μπροστά από το άγαλμα της Ελευθερίας, σε οικίσκο δικής της κατασκευής. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στην περιοχή της οδού Εφέδρων Αξιωματικών και Εθνικής Αμύνης, μπροστά από την ATTICA Bank σε οικίσκο της Ονειρούπολης από το Δήμο Δράμας. Το KIN.ΑΛ – ΠΑ.ΣΟ.Κ απέναντι από το ξενοδοχείο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ, στη γωνία σε οικίσκο της Ονειρούπολης από το Δήμο Δράμας. Το K.K.E, στη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας Ελευθερίας, σε οικίσκο δικής του κατασκευής. Η Εθνική Δημιουργία, δίπλα από το Ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ στην είσοδο του Δημοτικού Κήπου, σε «ΠΑΓΟΔΑ» του Δήμου Δράμας. Η Πατριωτική Ένωση δίπλα από το Μαϊ Τάϊ σε «ΠΑΓΟΔΑ» του Δήμου Δράμας. Το ΜεΡΑ 25 μπροστά από το PUBLIC σε οικίσκο δικής του κατασκευής ή οικίσκο της Ονειρούπολης ή «ΠΑΓΟΔΑ» από το Δήμο Δράμας. Η Ελληνική Λύση στη θέση «Πηρούνια» έναντι λέσχης Εφ. Αξιωματικών σε οικίσκο δικής της κατασκευής ή οικίσκο της Ονειρούπολης ή «ΠΑΓΟΔΑ» από το Δήμο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ