Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παμποντιακής στην Αργυρούπολη

0
1633

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας


 

Η ανέγερση του Μεγάρου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, η ίδρυση υποτροφίας «Σεβαστού Κυμινήτη» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο» του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, η πορεία της έκδοσης των πρακτικών τού Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας και δράσεις σχετικά με την Ποντιακή διάλεκτο, όπως και ενημέρωση και προτάσεις για τα μέτρα στήριξης που αφορούν τα προβλήματα και τη λειτουργία των συλλόγων, συζητήθηκαν το πρωί της Κυριακής 30 Ιανουαρίου στην τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων πρόληψης και αποτροπής μετάδοσης ασθενειών, όπως έγινε γνωστό χθες Πέμπτη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.
Σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ ΑΜΘ κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης είχε επισημάνει την Τρίτη, ότι υπήρξε άριστη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους. Ο ίδιος εξήγησε σχετικά με το θέμα της επανεκκίνησης των σωματείων μετά από 2 χρόνια πανδημίας, ότι ακούστηκε ο προβληματισμός που υπάρχει καθώς οι σύλλογοι αυτή τη στιγμή είναι σε αδράνεια, και αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Μάλιστα εξέφρασε και τη θέση ότι τα σωματεία αναμένουν τη στήριξη της πολιτείας, γιατί όπως είπε: «Όταν τα σωματεία είναι ανενεργά τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει με κάποιο τρόπο να καλυφθούν και τα πάγια έξοδα. Υπάρχουν σωματεία τα οποία πρέπει να πληρώσουν ενοίκια, λογαριασμούς ρεύματος κλπ. Οχλήσεις προς την πολιτεία για το θέμα αυτό γίνονται συνεχώς, αλλά το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε ανταπόκριση», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που έγινε την Κυριακή στην Αργυρούπολη ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιο Αφεντούλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου και την υποδειγματική φιλοξενία.
Χαιρετισμό στη συνεδρίαση απηύθυναν ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Θεόδωρος Αθανασιάδης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας Αρχιμανδρίτης κ. κ. Χριστόδουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αργυρούπολης κ. Ιωάννης Αφεντούλης, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αργυρούπολης Δράμας «Η Αναγέννηση» κ. Γεώργιος Αφεντούλης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Σ.ΠΟ.Σ) κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των σωματείων της περιοχής. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης τα μέλη του Δ.Σ έκοψαν την βασιλόπιτα ενώ τυχερός στάθηκε ο Αρχιμανδρίτης κ. κ. Χριστόδουλος στον οποίο έτυχε το φλουρί στο κομμάτι του Αγίου Βασιλείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε την επόμενη συνεδρίαση για στις 27 Φεβρουαρίου 2022, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέντρου Γρεβενών «Βέντζι» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ