Τελειώνουν το καλοκαίρι τα έργα στη 19ης Μαΐου

0
772

– Β. Καζάνα: «Υπάρχουν προβληματισμοί των καταστηματαρχών για τη στάθμευση, τον ανεφοδιασμό και την πρόσβαση στις τοπικές επιχειρήσεις»
– Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Απομένει να ολοκληρωθούν τα έργα στις οδούς Κύπρου και Καραϊσκάκη και να τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός»


Ολοκληρώνεται μέσα στο καλοκαίρι το έργο της ανάπλασης στην 19ης Μαΐου και τους γύρω δρόμους, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Το έργο αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70-75%, όπως διευκρινίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών τού Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης, τονίζοντας ότι από την πλευρά των υπηρεσιών του Δήμου Δράμας υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο.
Ο Αντιδήμαρχος τονίζει ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες όλο αυτό το διάστημα με τις ανατιμήσεις των υλικών, του αστικού εξοπλισμού, του τσιμέντου, του σιδήρου και όχι μόνο ενώ σε όλα αυτά προστέθηκε και η ενεργειακή κρίση. Παρόλα αυτά, τονίζει ο κ. Καψημάλης, ο εργολάβος συνεχίζει να εκτελεί το έργο και η συμβατική του υποχρέωση λήγει τον Ιούλιο του 2022.
«Από τη συνεννόηση που έχουμε τόσο με τους επιβλέποντες μηχανικούς όσο και με τον εργολάβο, το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι. Αυτό που έχει απομείνει είναι να ολοκληρωθούν τα έργα στις οδούς Κύπρου και Καραϊσκάκη και να τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας.

Το έργο αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση του Δήμου Δράμας κατά την περίοδο των τελευταίων ετών
«Οι παρεμβάσεις του ΒΑΑ δεν είναι μόνο στοίχημα για τη Δημοτική Αρχή αλλά και για την ίδια την πόλη και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παρέμβαση που θα έχει γίνει στον αστικό ιστό της πόλης, κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Εκτός αυτού οι παρεμβάσεις που συνοδεύουν το κατασκευαστικό μέρος είναι εξίσου σημαντικές. Γίνονται παρεμβάσεις που αφορούν την τεχνολογία και ενέργειες που αλλάζουν τον χαρακτήρα της πόλης. Βάζουν ουσιαστικά τη Δράμα στον σύγχρονο χάρτη. Γι αυτό και το έργο αποτελεί πρόκληση για όλους εμάς στον Δήμο της Δράμας. Το έργο θα μείνει στην πόλη και θα έχει τη σφραγίδα αυτής της Δημοτικής Αρχής, αλλά από αυτό θα επωφεληθούν οι τωρινές και οι μελλοντικές γενιές. Ουσιαστικά θα αποτελέσει τον φάρο που θα δείχνει προς τα που θα πρέπει να εξελίσσεται ο Δήμος Δράμας συνολικά» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε προηγούμενο ρεπορτάζ των “Χ” ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.
Βέβαια, είναι μεν καλές οι προθέσεις του δήμου αλλά στο διάστημα υλοποίησης των έργων στην περιοχή της 19ης Μαΐου παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα όχλησης στην εμπορική και οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, τα οποία είχαν αρνητικές συνέπειες στην ευρωστία των τοπικών επιχειρήσεων. Παράλληλα από τις τοπικές επιχειρήσεις έχουν τεθεί και ζητήματα λειτουργικότητας του έργου που αφορούν τη στάθμευση, τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων και την πρόσβαση σε αυτά.
Μιλώντας στα «Χ» η κα Βασιλική Καζάνα, καθηγήτρια του ΔΙΠΑΕ και συντονίστρια του έργου με τίτλο «Δίκτυο διακυβέρνησης για την βιοκλιματική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δράμας» που είναι μέρος του σχήματος του ΒΑΑ τονίζει ότι στο πλαίσιο της επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί με τους τοπικούς επιχειρηματίες έχουν κατατεθεί προβληματισμοί που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του έργου και έχουν σχέση με τη δυνατότητα στάθμευσης στην περιοχή, τη δυνατότητα ανεφοδιασμού των καταστημάτων που δεν διευκολύνεται από τα κολονάκια που έχουν τοποθετηθεί καθώς και άλλα ζητήματα τα οποία θα πρέπει, όπως εξηγεί, να απασχολήσουν τον Δήμο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ