Τελεσίγραφο για παράδοση 200 ιδιωτικών ΜΕΘ

0
2022

Την παραχώρηση 200 κλινών από τις ιδιωτικές κλινικές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες και επείγουσες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ζήτησε το Υπουργείο Υγείας από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών θεραπευτηρίων, θέτοντας μάλιστα ως διορία τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας γίνεται λόγος για «αρνητική μέχρι τώρα στάση» των κλινικών απέναντι στην εθελοντική διάθεση κλινών.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη έδειξε σχετική βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία εξακολουθεί όμως να εμφανίζει την υψηλότερη συγκέντρωση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, από τα 3.227 περιστατικά που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη χώρα το τελευταίο 24ωρο, τα 774 καταγράφηκαν στη συμπρωτεύουσα.

Η Αττική ακολουθεί με 646 κρούσματα, αυξημένος αριθμός σε σχέση με χθες, ενώ τριψήφιο αριθμό καταγράφουν ακόμα η Δράμα (112), η Ημαθία (109), η Λάρισα (155), η Μαγνησία (107), η Πέλλα (159), η Πιερία (103) και οι Σέρρες (156).

Την ίδια στιγμή, κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν νοσηλευτές και γιατροί για να βοηθήσουν συναδέλφους τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ