Τελευταία ευκαιρία για 7000 δημότες

Η προθεσμία των ευνοϊκών ρυθμίσεων για οφειλές λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου

0
1503

Λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να καταβάλλουν με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους οφειλές και πρόστιμα προς τον Δήμο Δράμας όπως δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Εφραιμίδης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας εξήγησε ότι εάν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ οι οφειλέτες θα έχουν απαλλαγή από τόκους και προσαυξήσεις 100%. Αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις η απαλλαγή αυτή φθάνει το 80%. Η εξόφληση από 25 ως 48 δόσεις απαλλάσσει τον οφειλέτη από προσαυξήσεις σε ποσοστό 70%. Η εξόφληση από 49 έως 72 δόσεις απαλλάσσει τον οφειλέτη από τις προσαυξήσεις σε ποσοστό 60%. Τέλος η εξόφληση σε 73 έως 100 δόσεις απαλλάσσει τον οφειλέτη από τις προσαυξήσεις σε ποσοστό 50%.
Ο κ. Γ. Εφραιμίδης κάλεσε τους Δημότες που έχουν εκκρεμότητες αυτής της μορφής να σπεύσουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου της Δράμας μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υποβάλλουν την σχετική αίτηση για την ρύθμιση των οφειλών τους κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Πέμπτη 7.30πμ -2.30 μμ και την Παρασκευή έως τις 2μμ. “Πρόκειται για μια πολύ ευνοϊκή διάταξη του Νόμου για τις οφειλέτες και δεν θα πρέπει να χάσουν την ευκαιρία αυτή” σημείωσε ο κ. Γιάννης Εφραιμίδης.
Σχετικές επιστολές από τον Δήμο Δράμας προς τους δημότες που έχουν οφειλές έχουν ήδη αποσταλεί, ωστόσο μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί λιγότεροι από 1000 οφειλέτες.
Σύμφωνα με πληροφορίες 7000 οφειλέτες του Δήμου Δράμας έχουν εκκρεμότητες αυτής της μορφής τις οποίες πρέπει να εξυπηρετήσουν ενώ η συνολικές οφειλές ανέρχονται σε περίπου 4.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για ποσά που μπορεί να προέρχονται από παραβάσεις του ΚΟΚ και κυρίως από περιπτώσεις που αφορούν παράνομη στάθμευση, ή πρόστιμα για παραβιάσεις των ορίων των τραπεζοκαθισμάτων κλπ. Δυστυχώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση ούτε κατά την προηγούμενη ρύθμιση ούτε και στην διάρκεια αυτής που είναι ακόμη σε ισχύ μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου παρότι η προσέλευση των δημοτών όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες.
Το πρόγραμμα για την ρύθμιση αυτών των οφειλών είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο και ισχύει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου του 2019. Ο ρύθμιση είναι πολύ ευνοϊκή και θα πρέπει οι δημότες να την εκμεταλλευτούν. Δυστυχώς δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση μετά τον Σεπτέμβριο Εφόσον οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση και οι ημερομηνίες παρέλθουν το πιθανότερο είναι ότι τα χρέη αυτά μετά από εύλογο χρονικό διάστημα θα μεταφερθούν στην εφορία η οποία και θα προχωρήσει σε ενέργειες για την είσπραξη τους.
Οι οφειλές που υπάρχουν αφορούν ποσά από μισθώματα καταστημάτων του Δήμου, ποσά από τέλη της λαϊκής αγοράς, ποσά από τέλος ακίνητης περιουσίας από τέλος κοινοχρήστων χώρων και όχι μόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ