Τέλος η αναμονή στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

0
1579

Η 4η ΥΠΕ αποφάσισε την πρόσληψη φαρμακοποιού με διετή σύμβαση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιτακτικές ανάγκες στη Δράμα.

Μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες θα τοποθετηθεί επιτέλους φαρμακοποιός στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των «Χ», δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε για χρόνια και δημιουργούσε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ογκολογικών ασθενών και άλλων χρονίως πασχόντων.
Λόγω της έλλειψης φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Π.Ε. Δράμας, οι ασθενείς έπρεπε να περιμένουν τουλάχιστον 15 ημέρες προκειμένου να παραλάβουν τα φάρμακά τους από την ημέρα που κατέθεταν τη σχετική συνταγογράφηση από τον γιατρό τους.
Πολλοί ασθενείς, μέχρι και σήμερα, αναγκάζονται παραβλέψουν την ταλαιπωρία και να μεταβούν σε γειτονικούς νομούς όπου λειτουργούν φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για να παραλάβουν άμεσα τα φάρμακά τους χωρίς να χρειαστεί η αναμονή των δυο εβδομάδων. Σημειώνεται εδώ ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στους γειτονικούς νομούς, όπως π.χ. η Καβάλα, έχουν φαρμακοποιό και απόθεμα φαρμάκων ενώ λειτουργούν σε καθημερινή βάση μέχρι το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.
Με το θέμα της έλλειψης φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα είχε ασχοληθεί και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε παραχωρήσει καταρχάς χώρο για τη λειτουργία του φαρμακείου στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Δράμας, διευκολύνοντας έτσι τους ογκολογικούς ασθενείς και άλλους χρονίως πάσχοντες από το Νομό Δράμας. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος προέβη σε κινήσεις για να εξασφαλιστεί φαρμακοποιός για το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ από γειτονικούς Νομούς, προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία των χρόνια πασχόντων ασθενών και να καλυφθεί το κενό που υπήρχε. Παρά τις προσπάθειές του, μέχρι και σήμερα δεν στάθηκε δυνατό να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσω της μετακίνησης φαρμακοποιού από άλλο Νομό.
Συνισταμένη όλων των πιέσεων είναι η λύση που φαίνεται να προκρίνεται με την τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού ορισμένου χρόνου μέσω της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Συγκεκριμένα, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκης ενέκρινε την πρόσληψη φαρμακοποιού στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Π.Ε. Δράμας. Η απόφαση αφορά πρόσληψη του κλάδου ΠΕ Φαρμακοποιών, με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες. Η διάρκεια της σύμβασης του φαρμακοποιού ο οποίος έχει ήδη επιλεγεί, αφορά χρονικό διάστημα είκοσι τεσσάρων μηνών. Βέβαια, αναμένεται η κατάρτιση και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Έτσι, εάν δεν προκύψει κάτι απρόβλεπτο, το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Δράμα θα αποκτήσει και πάλι φαρμακοποιό μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας και θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασθενών από τον Νομό Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ