Τέλος οι συγκεντρώσεις σε χώρους αναψυχής

0
2111

Απαγορευτικό για Περιφερειακό Κορυλόβου, πλατεία Ελευθερίας, δημοτικό κήπο, πάρκο Αγίας Βαρβάρας κ.α.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε χώρους αναψυχής και άλση της πόλης της Δράμας ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χρ. Μαμσάκος με βάση προηγηθείσα απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιου, η οποία αναφέρει, ότι διαπιστώθηκε από τις αρχές αυξημένη προσέλευση πολιτών σε χώρους αναψυχής και άλση και κατά συνέπεια απαγορεύεται πλέον η συγκέντρωση πολιτών στα μέρη αυτά σε όλη την Περιφέρεια. Η απόφαση βέβαια υπήρξε πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού χθες το απόγευμα, για απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση συγκεντρώσεων, σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Δήμαρχος Δράμας Χρ. Μαμσάκος, αφορά τα εξής σημεία: το περιαστικό άλσος του Κορυλόβου, την Ανάπλαση από το Δημοτικό Ωδείο Δράμας μέχρι το αθλητικό κέντρο “Κραχτίδης”, το δασάκι του Αγνώστου στην περιοχή της Νέας Κρώμνης, τον Δημοτικό Κήπο, το πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, το άλσος κολυμβητήριου και την κεντρική πλατεία της Δράμας.

H απόφαση που εξέδωσε χθες Κυριακή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ
Η απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρ. Μέτιου αναφέρει τα εξής: “Μετά τη διαπίστωση, από τις αρχές, αυξημένης προσέλευσης πολιτών στο περιαστικό άλσος της Νυμφαίας Κομοτηνής, και μετά από εισήγηση της ομάδας συντονισμού και διαχείρισης εκτάκτων ενεργειών της Περιφέρειας ΑΜΘ για τον κορωνοϊό, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφασίζει:
1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Οχυρού Νυμφαίας.
2. Την απαγόρευση της πρόσβασης πολιτών και οχημάτων στο περιαστικό άλσος της Νυμφαίας, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω περιοχή.
3. Ομοίως, την απαγόρευση και σε άλλους χώρους αναψυχής στα περιαστικά και παραλιακά άλση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση και παρουσία πολιτών, με την εξαίρεση των κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών καθώς και των επαγγελματικών οχημάτων που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω περιοχές. Η παρούσα απόφαση ισχύει μέχρι νεωτέρας”.

Η έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας προς τους πολίτες
Χθες πάντως μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις συναθροίσεις στον Περιφερειακό του Κορυλόβου, στον χώρο της Ανάπλασης στη Δράμα και σε άλλα σημεία στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε η Περιφέρεια ΑΜΘ. “Δεν μιλάμε για τους δρόμους αλλά για τους χώρους. Η Αστυνομία έχει κουραστεί αυτές τις ημέρες να κάνει συστάσεις σε κόσμο σε αυτές τις περιοχές και να απομακρύνει πολίτες. Δεν ξέρουμε πως να το χειριστούμε πραγματικά. Κάποια πράγματα είναι αυτονόητα αλλά κάποιοι δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα του προβλήματος”.
Νωρίτερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είχε δηλώσει: “Καταλαβαίνω και κατανοώ τις διαφορετικές απόψεις και ανησυχίες που έχει ο καθένας. Σαφώς και δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε την κυκλοφορία σε δρόμους, αλλά ο Περιφερειακός του Κορυλοβου και η Ανάπλαση της Δράμας (ανατολικά του Δημαρχείου) είναι σημεία που συγκεντρώνουν παρά πολύ κόσμο, όπως και σε άλλα σημεία του Δήμου Δράμας και όλων των Δήμων του Νομού μας. Συνιστώ επομένως την αποφυγή των συναθροίσεων στους χώρους αυτούς και την κατανόησή και την βοήθεια σας προκειμένου να συμβάλουμε για να μείνουμε περισσότεροι άνθρωποι στη ζωή. Αυτό το νόημα έχει η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης. Υπομονή και συνεργασία σας παρακαλώ για το καλό όλων μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ