Τέλος στο Μουσικό τα πρόχειρα γεύματα

0
2438

Ανάθεση για κανονική σίτιση των μαθητών αποφάσισε ο Δήμος Δράμας

Σε κατάληψη προχώρησαν χθες Πέμπτη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας, θέλοντας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την χορήγηση των πρόχειρων γευμάτων που έλαβαν εντός της εβδομάδας με ληγμένες τις προτεινόμενες ημερομηνίες ανάλωσης.

Το θέμα θυμίζουμε ότι έφεραν στην επιφάνεια τα ΧΡΟΝΙΚΑ με αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Τετάρτης. Οι σβησμένες προτεινόμενες ημερομηνίες ανάλωσης που αντικαταστάθηκαν με νεώτερες δημιούργησαν όπως ήταν φυσικό ανησυχία σε γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Χθες η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι ως πρόεδρος για πρώτη φορά δικαιολογεί την συμπεριφορά των μαθητών. Το θέμα συζητήθηκε και στο πρόσφατο ΔΣ του συλλόγου Γονέων του Σχολείου και όπως είπε η κα Κατερίνα Χατζηδημητρίου οι γονείς έχουν αποφασίσει να στραφούν νομικά στον ανάδοχο του έργου της προμήθειας των πρόχειρων γευμάτων ωστόσο περιμένουν να δουν πως θα διαχειριστεί το πρόβλημα και ο Δήμος Δράμας.
Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στην διάρκεια του οποίου συζητήθηκε το πρόβλημα της σίτισης του Μουσικού Σχολείου αλλά και το ζήτημα της μετάβασης του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” στους Δήμους.
Σε ότι αφορά το θέμα της σίτισης πάντως αποφασίστηκε να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος των πρόχειρων γευμάτων και να σταματήσει η σίτιση των παιδιών με αυτά. Επίσης αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε ανάθεση του έργου της κανονικής σίτισης των παιδιών στον νικητή του διαγωνισμού που είχε προκύψει μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διαδικασία στο ελεγκτικό συνέδριο. Η πρόταση έγινε αρχικά απο τον επικεφαλής της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Μιχάλη Μλεκάνη και διατυπώθηκε στην συνέχεια και από τους εκπροσώπους και των υπολοίπων παρατάξεων οι οποίοι συμφώνησαν.
Την άμεση απόφαση, την ανάθεση των κανονικών γευμάτων μπορεί να λάβει ο Δήμαρχος, εφόσον αυτό αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ακόμη και την Δευτέρα. Ωστόσο ακόμη και αυτή η διαδικασία, θα χρειασθεί κάποιες ημέρες για να ολοκληρωθεί. Στο διάστημα αυτό των λίγων ημερών είναι άγνωστο το πως και εάν θα σιτίζονται οι μαθητές.
Σημειώνεται ότι προβλήματα με τον προμηθευτή των πρόχειρων γευμάτων είχαν καταγραφεί από τον Νοέμβριο και αφορούσαν τις προδιαγραφές των πρόχειρων γευμάτων για τις οποίες είχαν γίνει παρατηρήσεις στον προμηθευτή. Ο Δήμος Δράμας ενημερώθηκε για αυτές τις παρατηρήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου. Από τα όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά τις παρατηρήσεις ο προμηθευτής των πρόχειρων γευμάτων συμμορφώθηκε μόνο ως προς την υπόδειξη να μεταφέρονται τα πρόχειρα γεύματα σε ψυγείο για να διατηρούνται μέχρι την κατανάλωσή τους.
Οι προηγούμενες παρατηρήσεις προς τον προμηθευτή δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι και την χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο όπως προαναφέρθηκε πήρε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο και να περάσει εκτάκτως σε ανάθεση για την κανονική σίτιση των παιδιών μέχρι το τέλος της χρονιάς που πάντως έχει ήδη διανυθεί σχεδόν κατά το ήμισυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ