Θ. Ξανθόπουλος: «Να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός του 12% των επιχειρήσεων της ΑΜΘ»

1
3200

«Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με τις χρηματοδοτήσεις του εργοδοτικού κόστους 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015.
Με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Π.Α.ΜΑ.Θ. για τη μεγάλη καθυστέρηση στον συμψηφισμό του 12% και τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί αυτή η καθυστέρηση στις επιχειρήσεις, οι βουλευτές κατέθεσαν στη Βουλή κοινή αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην αναφορά, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Δ. Χαρίτου, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες και τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για το 12% οι επιχειρηματίες βρίσκονται σήμερα στη δύσκολη θέση να επιβαρύνονται με οφειλές που δεν συμψηφίστηκαν με συνέπεια να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ζουν με την απειλή δικαστικών διώξεων, ενεχυριάσεων και κατασχέσεων.
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των οφειλόμενων, που όπως σημειώνουν στην κρίσιμη αυτή χρονικά περίοδο είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!