Θ. Ξανθόπουλος: Ουσιαστικό το αποτύπωμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Δράμα

0
171

– «Σημαντικές οι δεσμεύσεις του για τερματισμό της απομόνωσης της περιοχής μας και άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου»
– «Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν την πρότασή μας για ανάταξη όλης της κοινωνίας»


 

«Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα τελευταίο διάστημα, δύο φορές τη Δράμα. Την πρώτη όταν δινόταν η μητέρα των μαχών από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου της Δράμας απέναντι στη πανδημία. Πολύ ουσιαστική ήταν η επίσκεψη του πριν λίγες ημέρες στη Δράμα και οι σημαντικές δεσμεύσεις του απέναντι στους πολίτες της περιοχής. Τόσο για το νοσοκομείο και την αναβάθμισή του, όσο και την σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, τη νέα χαραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, την ίδρυση γραφείου Επιθεώρησης μεταλλείων στη Δράμα”.

Αυτά τόνισε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην εκπομπή “Πολιτικοί και Πολιτική” για το Dramatv.gr και το Politico Plus. Και πρόσθεσε:
-Η σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία που εκκρεμεί χρόνια εκφράζει την απομόνωση της Δράμας. Το έργο έπρεπε να έχει γίνει χθες και αν η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθούσε τους στόχους που είχαμε θέσει, ενδεχομένως να ήταν έτοιμος σήμερα ο δρόμος.
-Η λεγόμενη πρόταση Κατσιμίγα για νέα χάραξη της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ώστε να συμπεριλαμβάνει τη Δράμα και τις Σέρρες, συγκεντρώνει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των φορέων της πόλης μας. Οι εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν ξεπερνούν το 4% του συνολικού έργου και θεωρούμε ότι η πρόταση είναι απόλυτα λογική και μπορεί να υλοποιηθεί.
-Το Γραφείο Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Δράμα είναι θεσμική παρέμβαση αφού η κοιτίδα της μαρμαροβιομηχανίας βρίσκεται στην περιοχή μας.
-Την διάρκεια της πανδημίας κατανοήσαμε όλοι, πλην της κυβέρνησης, ότι ένα επαρκώς χρηματοδοτημένο και καλά στελεχωμένο ΕΣΥ είναι όρος επιβίωσης της κοινωνίας. Απαιτείται συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών του. Χρειάζονται μαζικές προσλήψεις και αύξηση του εισαγωγικού μισθού. Η κυβέρνηση το αρνείται.
-Πρόσφατα παραιτήθηκε ο ένας εκ των δύο εντατικολόγων με αποτέλεσμα να μείνει η ΜΕΘ του νοσοκομείου Δράμας με ένα γιατρό, δηλ. ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Έκρυθμη είναι η κατάσταση και στην Παθολογική κλινική. Η κυβέρνηση επιστρατεύει γενικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, με αποτέλεσμα και οι περιοχές αυτές να μένουν χωρίς γιατρούς και να καλούνται να κάνουν εφημερίες σε ειδικότητες που δεν γνωρίζουν. Γι αυτό κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά. Η απαξίωση των δομών υγείας από την κυβέρνηση είνα πλήρης.

Ο κ. Ξανθόπουλος απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε επίσης, μεταξύ άλλων ότι:
-Το πρόγραμμα μας είναι πλήρως κοστολογημένο, γύρω στα 5,5 δισ. ετησίως και ο κρατικός προϋπολογισμός μπορεί να το διαχειριστεί. Κανείς δεν ρωτάει τον Μητσοτάκη που θα βρεί χρήματα ενώ η κυβέρνηση του έκανε 9 δισ. απευθείας αναθέσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξοδεύει χρήματα σε κολλητούς και ημέτερους, χρήματα που δεν φτάνουν στην πραγματική οικονομία.
-Οι προτάσεις μας ανταποκρίνονται στις ανάγκες της πλειοψηφίας των πολιτών, όπως το να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στα 880 ευρώ. Πολλά μέτρα έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η ρύθμιση χρεών είναι δέσμευση για να φύγει ο βραχνάς από τις οικογένειες. Για να προστατευθεί η α΄κατοικία, η επαγγελματική στέγη και η αγροτική γη.
-Δεσμευόμαστε επίσης για ένα δίκαιο, λειτουργικό, αποτελεσματικό κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη. Οι πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραπέμπουν σε εφιαλτικά καθεστώτα. Ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να σταθεί σε καμία χώρα. Εδώ ζητά εκ νέου εντολή. Οφείλουμε στην ιστορία, στη θέση μας στην ΕΕ και σε αυτό που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, να αποκαταστήσουμε το κράτος δικαίου.
-Τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο κόσμος θεωρεί υπεύθυνο των προβλημάτων τον Κυρ. Μητσοτάκη. Εμείς μιλάμε με τον κόσμο και αίσθησή μας είναι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να είναι νικηφόρο. Γι΄ αυτό πρέπει να φτάσει παντού το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
“Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ανάταξη της κοινωνίας, όχι μόνο των ημετέρων. Και ο μόνος τρόπος είναι να υπερψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ