Θα γίνεται και ηλεκτρονικά η κτηματογράφηση

0
2407

Συνεχής η ροη συμπολιτών μας στα γραφεία του κτηματολογίου στην Δράμα

Αυξάνεται όσο περνούν οι ημέρες, το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την συλλογή στοιχείων που αφορούν τα ακίνητά τους και την διαδικασία της κτηματογράφησης στο υπόλοιπο του Νομού Δράμας.

Η ροή των ενδιαφερομένων στο γραφείο κτηματογράφησης της ΠΕ Δράμας που βρίσκονται επί της οδού Κοζάνης είναι συνεχής και η διαδικασία ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου του 2019. Θα διαρκέσει τρείς μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Ο όγκος των εργασιών που πρέπει να διεκπεραιωθούν είναι σημαντικός με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία και η αύξηση του προσωπικού που τους εξυπηρετεί κάτι που θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα όπως έλεγαν στελέχη του γραφείου της Δράμας στα ΧΡΟΝΙΚΑ.
Ωστόσο μπαίνει σε λειτουργία ένα ακόμη εργαλείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για τη διευκόλυνση τους από την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, τίθεται σε λειτουργία η νέα εφαρμογή στην σελίδα του Κτηματολογίου για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης. Η εφαρμογή είναι φιλική, εύχρηστη και πλήρως λειτουργική.
Μέσω αυτής ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας όπως τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Βασικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας
†Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών του TAXIS
†Παρέχονται Online οδηγίες, διευκρινήσεις και επεξηγήσεις για την συμπλήρωση των πεδίων της δήλωσης
†Η εφαρμογή αποτελείται από πέντε «βήματα»
†Τυχόν λάθη επισημαίνονται με εύληπτο τρόπο σε κάθε καρτέλα που πρέπει να συμπληρωθεί

Ο εντοπισμός ακινήτου
Δίνονται δυνατότητες στον πολίτη για να εντοπίσει επιτυχώς το ακίνητό του:
†Μέσω πληκτρολόγησης της διεύθυνσης (εφόσον υπάρχει), του τοπωνυμίου ή άλλων χαρακτηριστικών σημείων της περιοχής ενδιαφέροντος.
†Μέσω του αριθμού αγροτεμαχίου διανομής /αναδασμού ή μέσω στοιχείων δήλωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
†Μέσω φόρτωσης αρχείου συντεταγμένων ή σχεδιαστικού αρχείου (DXF).
†Μέσω φόρτωσης αρχείου από εφαρμογή εντοπισμού κινητού τηλεφώνου.
†Υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού πολύγωνου από τον χρήστη ή επιλογή πολυγώνου από το υπάρχον προκαταρκτικό διάγραμμα.
†Υπάρχει η δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης και περιήγησης στην περιοχή ενδιαφέροντος του πολίτη.
†Με την νέα εφαρμογή διαδικτυακής υποβολής δήλωσης διελυκολύνεται η εξυπηρέτηση των δικαιούχων που κατοικούν μακριά από την περιοχή που βρίσκονται τα ακίνητά τους. H ορθή καταχώριση των στοιχείων της δήλωσής τους.
Υπενθυμίζεται ότι η κτηματογράφηση στη Δράμα αφορά τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Αδριανή, Άνω Πυξάρι, Αχλαδέα, Ανθοχώρι, Αργυρούπολη, Βώλακα, Βαθύτοπο, Γραμμένη, Γρανίτη, Δοξάτο, Δασωτό, Εξοχή, Καλλίφυτο, Καλό Αγρό, Κουδούνια, Καλή Βρύση, Κάτω Νευροκόπι, Κατάφυτο, Κάτω Βροντού, Καλλιθέα, Κοκκινόγεια, Λιβαδερό, Λευκόγεια, Μεγαλόκαμπο, Μοναστηράκι, Μακρυπλάγι, Μικρόπολη, Μαυρολεύκη, Μαυρόβατο, Μικροχώρι, Μικρόκαμπο, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλέα, Νεροφράκτη, Νικηφόρο, Ξηροπόταμο, Ποταμούς, Παγονέρι, Περιθώρι, Πανόραμα, Πλατανιά, Πτελέα Πλατανιάς, Περιχώρα, Πλατανόβρυση, Παρανέστι, Πετρούσα, Προσοτσάνη, Πύργους, Οχυρό, Σκαλωτή, Σιταγρούς, Σιδηρόνερο, Υψηλή Ράχη, Φτελιά, Φωτολίβος, Χαριτωμένη, Χρυσοκέφαλο, Χωριστή.
Θυμίζουμε και πάλι ότι η διεύθυνση του αρμόδιου γραφείου κτηματογράφησης στη Δράμα είναι στην οδό Κοζάνης 3, ΤΚ 66100 και τα τηλέφωνα για πληροφορίες είναι τα: 801 4000 100 και 231 600 5400 ενώ το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι το : kthm_Drama@geoanalysis.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ