Θα μπει τέλος στις πλημμύρες;

0
1687

H δραμινή εταιρεία Raycap με νέα δωρεά θα συμβάλει και στην αντικατάσταση των δύο επικίνδυνων σωληνωτών διαβάσεων προς Πανόραμα και προς Αρκαδικό


 

Στην λύση ενός διαχρονικού προβλήματος που αφορά την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από τις δυο σωληνωτές γέφυρες που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης, προς Αρκαδικό και Πανόραμα, έρχεται να συμβάλει η δραμινή εταιρεία Raycap, που προχώρησε σε χρηματοδότηση – δωρεά των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να ανακατασκευαστούν οι δύο σωληνωτές διαβάσεις και να μετατραπούν σε κανονικές γέφυρες.
Πιο συγκεκριμένα η δωρεά έχει ως σκοπό την ανακατασκευή των δύο σωληνωτών διαβάσεων που βρίσκονται, η πρώτη στην οδό μεταξύ του επαρχιακού δικτύου προς την Καλλίφυτο και του οικισμού του Πανοράματος. Η σωληνωτή διάβαση βρίσκεται πίσω από το LIDL. Η δεύτερη διάβαση βρίσκεται στο δρόμο που συνδέει τον Αρκαδικό με τον “μίνι περιφερειακό” και την περιοχή του Διοικητηρίου. Οι δύο διαβάσεις δεν μπορούν να παροχετεύσουν τα νερά των χειμάρρων και η ανάγκη να αντικατασταθούν με κανονικές γέφυρες είναι υπαρκτή εδώ και δεκαετίες. Όπως βέβαια είναι γνωστά και τα προβλήματα που προκαλούνται όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις.
Το θέμα της δωρεάς της Raycap συζητήθηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου λήφθηκε ομόφωνα η απόφαση να γίνει δεκτή η δωρεά με δεδομένο ότι ο χείμαρρος Καλλιφύτου είναι ο σημαντικότερος χείμαρρος που διασχίζει την πόλη της Δράμας και λόγω των υδρολογικών του στοιχείων (το εμβαδόν της λεκάνης απορροής και την πλημμυρική παροχή με περίοδο επαναφοράς τα 50 έτη) κατατάσσεται σε ζώνη υψηλού κινδύνου σύμφωνα με τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας του Υδατικού Διαμερίσματος 11 (Ανατολικής Μακεδονίας), κατ’ εφαρμογή σχετικής Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη οδηγία έχει ως στόχο τη θέσπιση ενός πλαισίου μέτρων για τη μείωση των κινδύνων πλημμύρας στην ΕΕ μέσω της αξιολόγησης των κινδύνων πλημμύρας σε λεκάνες απορροής ποταμού και παράκτιες περιοχές, τη χαρτογράφηση των περιοχών που κινδυνεύουν από σημαντικές πλημμύρες και την κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας βασισμένων στη στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών της ΕΕ.

Η δωρεά της Raycap περιλαμβάνει συγκεκριμένα τις εξής απαιτούμενες μελέτες για την υλοποίηση του αντίστοιχου έργου:
1. Υδρολογική – Υδραυλική μελέτη
2. Μελέτη τεχνικών έργων -Στατική Μελέτη
3. Μελέτη συγκοινωνιακών έργων
4. Τοπογραφική μελέτη
5. Γεωτεχνική Μελέτη
6. Περιβαλλοντική Μελέτη
7. Σύνταξη Τευχών Δημοπράτησης.
8. Σύνταξη Σ.Α.Υ.– Φ.Α.Υ.

H συγκεκριμένη δωρεά εμπίπτει στο πεδίο δράσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η οποία εντάσσεται στον 2ο πυλώνα δράσεων της πολιτικής για την «Υποστήριξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Ευημερίας» της Raycap και ουσιαστικά είναι μια ακόμη έμπρακτη οικονομική υποστήριξη της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία της πόλης της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!