«Θέλουμε και μπορούμε να πάμε το Δήμο μπροστά»

Συνέντευξη με την Χαρούλα Γρηγορίου υποψήφια Τοπική Σύμβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας με την παράταξη Πόλη+Ζωή

0
2176

Η Χαρούλα Γρηγορίου γεννήθηκε στη Δράμα. Αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο (Αρρένων) και περάτωσε τις πτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. Υπηρετεί σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής από το 1991.

Η ίδια δίνει άμεση προτεραιότητα στην κοινωνική πολιτική του Δήμου, στην εκπαιδευτική πολιτική (με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ) και στον πολιτισμό. Ζεί και εργάζεται στην Δράμα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Στις εκλογές της 26ης Μαΐου, θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Πόλη + Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη, ως υποψήφια Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας.

Kυρία Γρηγορίου, πως αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ψήφο των συνδημοτών μας σε αυτές τις εκλογές;

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να διεκδικήσω την ψήφο των συνδημοτών μου για το Τοπικό Συμβούλιο είναι η αγάπη μου για την πόλη που γεννήθηκα, το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς για τον τόπο που ζω και εργάζομαι και η συμβολή μου στον τομέα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη δεν περιορίζεται μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου, στην κοινωνική πρόνοια, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό κ.λπ., αλλά περιλαμβάνει και την απλή καθημερινότητα, η οποία νομίζουμε, ότι έχει και την μεγαλύτερη αξία, αφού στόχος μας είναι να μειώσουμε το άγχος και το στρες των συνδημοτών μας. Διεκδικώ λοιπόν την ψήφο των συνδημοτών μου με γνώμονα την προσφορά στη δραμινή κοινωνία, έτσι ώστε η πόλη μας να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να αποκτήσει κοινωνικά, πολιτισμικά, δημογραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά. Για έναν σύγχρονο Δήμο, όπως τον οραματιζόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.

Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη;

Επέλεξα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Πόλη+Ζωή της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη, γιατί είναι ο καταλληλότερος. Στα 3 χρόνια που διοίκησε το Δήμο Δράμας υλοποιήθηκαν καινοτόμα έργα ύψους 72.369.405 €, όλα αυτά χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνδημότες μας. Υπεύθυνος, δυναμικός, διεκδικητικός, εύστροφος, δημιουργικός, συνεργατικός, ταπεινός μα πάνω απ’ όλα Άνθρωπος. Με τέτοια χαρακτηριστικά ηγέτη ποιος δεν θα ήθελε να ήταν μέλος της Ομάδας του;

Οι γυναίκες είναι λίγες σε αριθμό στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Πιστεύετε ότι αυτό θα πρέπει να αλλάξει; Θα έπρεπε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες;

Πράγματι, οι γυναίκες είναι λίγες σε αριθμό τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Τοπικά συμβούλια αλλά και γενικότερα στο πολιτικό γίγνεσθαι. Ωστόσο, είναι θετικό βήμα ότι το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών αυξήθηκε, ως προς την εκπροσώπηση τους σ’ αυτές τις εκλογές. Βέβαια, πάντα η πολιτική πορεία τους είναι «στρωμένη» με πολλά εμπόδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στις γυναίκες και για λόγους ισότητας στα συμβούλια, αλλά κυρίως επειδή πιστεύω ότι οι γυναίκες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα με συναισθηματική νοημοσύνη, μπορούν να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο (ρόλος μητέρας), στο παιδί, στην Τρίτη ηλικία, σε ασθενείς κοινωνικές ομάδες κ.ά. Με την ισότιμη εκπροσώπησή τους θα αναδειχθεί και ο πολυδύναμος ρόλος τους συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Tι μήνυμα θα στέλνατε στους πολίτες ενόψει των Δημοτικών Εκλογών;

Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη, καθώς καλούνται οι συνδημότες μας να αποφασίσουν τον καταλληλότερο Δήμαρχο και τους/τις καταλληλότερους/ες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους οι οποίοι/ες θα εξελίξουν τον Δήμο ούτως ώστε να μην υπάρξει περιθώριο να μείνει στάσιμη η πόλη μας. Σαφώς οι συνδημότες μου γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα και προβληματίζονται για αυτήν. Απομένει λοιπόν, να ψηφίσουν με λογική και ευαισθησία επιδιώκοντας μια νέα προοπτική για το Δήμο μας.
Ο Κυριάκος Χαρακίδης και η παράταξη Πόλη +Ζωή το απέδειξαν με το έργο τους!
Επειδή μαζί χτίζουμε το Αύριο! Εμείς και θέλουμε και μπορούμε να πάμε το Δήμο μας μπροστά!
Στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε Δήμαρχο Κυριάκο Χαρακίδη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ