Θεόφιλος Παυλίδης: “Η φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού κρίνεται επιτυχημένη”

0
5591

Συνέντευξη με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Θεόφιλο Παυλίδη

O παίκτης του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού Θεόφιλος Παυλίδης αγωνίζεται ως στόπερ, ενώ από νεαρή ηλικία φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα του χωριού του, τον Κεραυνό Αρκαδικού.
Από μικρή ηλικία στο χώρο του ποδοσφαίρου αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Δόξας Δράμας, ενώ στην ηλικία των 12 ετών είχε επιλεγεί για τα δοκιμαστικά της Άρσεναλ ανάμεσα σε 120 παιδιά. Γέννημα θρέμμα του Αρκαδικού, στα 14 εντάχθηκε στο ανδρικό τμήμα της ομάδας και από τότε ήταν βασικό στέλεχος του Κεραυνού.
Κατά καιρούς είχε πολλές προτάσεις για να αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες όμως ποτέ δεν αποδέχτηκε κάποια, καθώς λόγω σπουδών υπήρχε πρακτικό πρόβλημα.
Στα «Χ» λοιπόν μίλησε για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού, τους λόγους που τον έκαναν να αποχωρίσει από τον Κεραυνό Αρκαδικού ύστερα από χρόνια, για τον προπονητή του Γιώργο Πολυχρονίδη, για τον πρώην προπονητή του αλλά εξίσου νέο προπονητή Στέφανο Φεστερίδη, για τη διοίκηση του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού, κτλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Δύο λόγια για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού;
Η φετινή πορεία του ΠΑΟΠ Ν. Αμισού πιστεύω πως ήταν αρκετά καλή , με τις ωραίες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της, όπου με τα μέχρι στιγμής δεδομένα του πρωταθλήματος μπορεί να θεωρηθεί και ικανοποιητική.

Όταν σταμάτησε το πρωτάθλημα, η Νέα Αμισός ήταν φορμαρισμένη. Πιστεύεις ότι αν τελείωνε το πρωτάθλημα κανονικά, θα τερμάτιζε πιο ψηλά;
Ναι, η αλήθεια είναι ότι η ομάδα με τη νέα χρονιά έδειξε ένα πιο αποφασιστικό πρόσωπο, φορμαρίστηκε, και αυτό φάνηκε όλο τον Φεβρουάριο μέχρι αρχές Μαρτίου έκανε ένα αήττητο σερί, το οποίο σταμάτησε με την πρόωρη διακοπή του πρωταθλήματος. Πιστεύω πως αν δεν είχε γίνει διακοπή θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην πρώτη 5αδα.

Εσύ πήγες στη Νέα Αμισό τον Οκτώβριο από τον Κεραυνό Αρκαδικού. Πώς ένιωσες κατά την επιστροφή σου στην ομάδα;
Όπως έχεις προαναφέρει, έχω αγωνιστεί ξανά για τον ΠΑΟΠ. Γύρισα σε ένα οικείο περιβάλλον για εμένα που με έκανε να αισθάνομαι άνετα και όμορφα. Πολλά από τα παιδιά τα γνώριζα από παλαιότερα και με καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Πώς είναι σαν προπονητής ο Γιώργος Πολυχρονίδης;
Πρώτα από όλα ο κ. Γιώργος είναι ένας καταπληκτικός και αληθινός χαρακτήρας εντός και εκτός γηπέδου. Σε καθημερινή βάση μας εκπλήσσει με τα καινούργια πράγματα που έχει να μας παρουσιάσει στην προπόνηση και κατ’ επέκταση στο γήπεδο. Προσπαθεί να μεταδώσει στην ομάδα το πνεύμα του μαχητή και του νικητή που διέθετε ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως προπονητής τώρα. Εξάλλου μεγάλο μέρος της καλής πορείας τού συλλόγου τα τελευταία έτη ανήκει σε αυτόν.

Πώς είναι η σχέση σου με τη διοίκηση της ομάδας;
Πιστεύω είναι από τις καλύτερες διοικήσεις που μπορεί να έχει ένας ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Για την παρούσα διοίκηση και το αξιόλογο έργο που κάνει , δεν χρειάζονται πολλά λόγια, αρκεί να δει κανείς την εξέλιξη του συλλόγου σε οργανωτικό και λειτουργικό επίπεδο, τόσο στην ανδρική όσο και στις ακαδημίες και το εφηβικό.

Γνωρίζω ότι η ομάδα της καρδιάς σου είναι ο Κεραυνός Αρκαδικού. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποχωρήσεις από την ομάδα;
Στον Κεραυνό πέρασα αρκετά ποδοσφαιρικά μου χρόνια, δημιουργώντας και διατηρώντας φιλίες και όμορφες στιγμές. Θεωρώ ότι όταν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση στην οποία έχει επέλθει κορεσμός, και μάλιστα προχωρημένος, είναι καλύτερα να την αποφεύγεις διότι μετά θα υπάρχουν μόνο απώλειες και από τις δύο πλευρές. Έτσι και με την αποχώρηση μου.

Τι έχεις να πεις για τον πρώην προπονητή σου Στέφανο Φεστερίδη;
Αρχικά ο κ. Στέφανος είναι ένα άτομο το οποίο έχει διαθέσει αρκετό χρόνο για να ασχοληθεί με την βελτίωση και την πρόοδο του ποδοσφαιρικού μου χαρακτήρα, και όχι μόνο, όπου και τον ευχαριστώ. Μου έδειξε έναν άλλον τρόπο να αντιλαμβάνομαι το ποδόσφαιρο. Ένας νέος καλός προπονητής που διαθέτει την ιδιότητα προπονητή-παιδαγωγού.

Από νεαρή ηλικία ήσουν στον Αρκαδικό. Τι είναι για εσένα ο Κεραυνός;
Ο Αρκαδικός είναι το μέρος όπου ζω και μεγάλωσα τα τελευταία χρόνια και εκεί που πρωτοασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την κοινότητα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης είναι και το σωματείο που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή με τη φανέλα του Κεραυνού Αρκαδικού;
Έχω συλλέξει αρκετές όμορφες στιγμές. Αν πρέπει να διαλέξω την καλύτερη θα πω το περσινό επίτευγμα της ομάδας, την άνοδο στην Α΄ κατηγορία μετά από 12 χρόνια, όπου είχα την τύχη να συμβάλω και εγώ. Επιπλέον θεωρώ ότι και η χρονιά 2015-16 ήταν μια καλή στιγμή καθώς η ομάδα ήταν στο «κόλπο» της ανόδου μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αλλά αυτό που ήταν πιο όμορφο ήταν η χημεία που είχαμε όλα τα παιδιά στα αποδυτήρια, με προπονητή μια από τις μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες του Αρκαδικού, αλλά και γενικότερα του δραμινού ποδοσφαίρου τον Νίκο Αρνή. Θεωρώ ότι από εκείνη την χρονιά μπήκαν οι βάσεις για αυτό που ζει τα τελευταία τρία χρόνια ο Κεραυνός (μια συμμετοχή στα μπαράζ για άνοδο στην Α’ ΕΠΣ, άνοδος στην Α’ ΕΠΣ, πορεία στην Α’ ΕΠΣ). Εύχομαι ότι καλύτερο στον Αρκαδικό.

Γνωρίζω ότι είχες προτάσεις για να αγωνιστείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Γιατί διάλεξες να μην τις αποδεχτείς;
Υπήρξαν κάποιες προτάσεις να αγωνιστώ σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών αλλά όπως έχεις αναφέρει δεν τις αποδέχτηκα. Αποφάσισα να δώσω περισσότερη έμφαση και να αφοσιωθώ στις σπουδές μου, διότι πίστευα ότι δεν θα μπορέσω να δώσω το 100% του εαυτού μου. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις!

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Πιστεύω πως το δραμινό ποδόσφαιρο διατηρείται σε μια αρκετά ποιοτική και αξιόλογη κατάσταση σε σχέση με τους γύρω νομούς, βέβαια με μια σταθερά πτωτική τάση σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Υπάρχει στο δραμινό ποδόσφαιρο αρκετό ταλέντο, αρκεί να υπάρχουν ικανά όργανα και παράγοντες να τα αξιοποιήσουν για την μετέπειτα εξέλιξη και προώθησή τους σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Τουλάχιστον σε ερασιτεχνικό επίπεδο, οι προπονητές αξιοποιούν και βασίζονται στα δραμινά ταλέντα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν σύλλογοι να δαπανήσουν χρήματα, πέραν μερικών, για έμπειρους και μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές.

Πιστεύεις ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στα γήπεδα; Σου λείπει η αγωνιστική δράση;
Σίγουρα μου λείπει η αγωνιστική δράση γιατί ήταν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μου όπως και πολλών άλλων παιδιών. Η επιστροφή στα γήπεδα είναι θέμα χρόνου στην παρούσα χρονική περίοδο, αν και θέλω να πιστεύω πως δεν θα διακοπεί ξανά μετά το τέλος του καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ