Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Αναφορά στη Βουλή σχετικά με την επιστολή των εκπαιδευτικών θεατρολόγων Δράμας

0
1390

Με θέμα τη σύσταση οργανικών θέσεων και αναβάθμιση του μαθήματος θεατρικής αγωγής σε Δημοτικά και Λύκεια της χώρας

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος κατέθεσε αναφορά, την επιστολή των εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής του κλάδου ΠΕ 91 στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, προς την υπουργό Παιδείας. Με την επιστολή αυτή, οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές οι περισσότεροι, εκφράζουν τη αγωνία τους καθώς συνεχίζουν να εργάζονται με επισφαλείς συνθήκες για περισσότερο από δέκα χρόνια. Και δηλώνουν την απογοήτευσή τους τόσο για την κατάργηση του μαθήματος από την Ε΄ και ΣΤ’ Δημοτικού, όσο για την αφαίρεση του μαθήματος «Στοιχεία Θεατρολογίας» στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Σημειώνουν επίσης ότι δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου τους στην Ειδική Αγωγή ενώ επισημαίνουν ότι η απογοήτευσή τους επιτείνεται από το ενδεχόμενο να μην συσταθούν οργανικές θέσεις στις επικείμενες προσλήψεις στη Γενική Παιδεία.
Ο βουλευτής καταθέτοντας ως αναφορά την επιστολή με τα αιτήματά τους, ζητά από την υπουργό Παιδείας, να απαντήσει στα γενικότερα και καίρια ζητήματα που θέτουν, ζητώντας να συσταθούν οργανικές θέσεις στον κλάδο ΠΕ 91, να επανεισαχθεί η Θεατρική Αγωγή στην Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και τα «Στοιχεία Θεατρολογίας» στο Λύκειο καθώς και να γίνεται η διδασκαλία του μαθήματος θεατρικής αγωγής αποκλειστικά από εκπαιδευτικούς του κλάδου των θεατρολόγων (ΠΕ 91).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ