Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Ερώτηση για την άμεση προκήρυξη και πλήρωση των θέσεων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων στις περιφέρειες της χώρας

0
2873

Ο βουλευτής Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος με άλλους 26 συναδέλφους του βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνυπέγραψε ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, ζητώντας να γίνει άμεσα η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων στις Περιφέρειες.
Στην ερώτηση που κατατέθηκε, επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα, προκύπτει ευθέως ότι η Διοίκηση έχει υποχρέωση και όχι ευχέρεια για την άμεση προκήρυξη και πλήρωση των παραπάνω θέσεων εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Περιφέρειες της χώρας, είναι η εξής:
α) Στην Περιφέρεια Αττικής παραμένουν κενές δύο θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, μετά τη λήξη της θητείας των υπηρετούντων προϊσταμένων, δοθέντος ότι προκηρύχθηκε η πλήρωση μόνο πέντε από τις υφιστάμενες επτά θέσεις Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, η οποία και ολοκληρώθηκε με την επιλογή και τοποθέτησή τους. β) Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μετά την επιλογή και τοποθέτηση Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, ήδη κενώθηκε μια από τις πέντε προβλεπόμενες θέσεις προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων. γ) Στις Περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκδόθηκαν οι σχετικές Προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, πλην, όμως, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες επιλογής. δ) Τέλος, στις Περιφέρειες Κεντρικής grΜακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νότιου Αιγαίου, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ηπείρου δεν έχουν εκδοθεί Προκηρύξεις για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί δύο φορές προθεσμία για την έκδοση των σχετικών Προκηρύξεων. Αυτονόητο είναι ότι, λόγω των αμέσως παραπάνω, αδρανεί και η προκήρυξη για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων.
Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές τονίζουν ότι η μη προκήρυξη των θέσεων αυτών εντός των οριζομένων προθεσμιών, συνιστά παράλειψη οφειλόμενης νομίμου ενέργειας της Διοίκησης, με τις περαιτέρω εν γένει δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία των Περιφερειών και ερωτούν εάν η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει όσα προβλέπει ο νόμος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!