Θεόφιλος Ξανθόπουλος για την πανδημία: «Η κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει την χώρα»

0
3805

Χρήστος Παπαθεοδώρου: «Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Περιφερειακή Ενότητα της ΠΑΜΘ στο πράσινο χρώμα»

Με δικαιολογημένο προβληματισμό και αγωνία βλέπουν οι αιρετοί την εξάπλωση της πανδημίας τόσο σε επίπεδο χώρας όσο και σε επίπεδο περιοχής. Χθες, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επεσήμανε, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, τους κινδύνους που διαγράφονται καθώς όπως είπε η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει τη χώρα ωστόσο θα πρέπει οι πολίτες να δείξουν υπακοή στην τήρηση των μέτρων προκειμένου η κοινωνία να μπορέσει να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Ξανθόπουλος: «H Κυβέρνηση εφησύχασε και έκανε επικοινωνιακή εκμετάλλευση της επιτυχίας του πρώτου σταδίου. Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα έχουμε ένα νέο κύμα και θα επανακάψει η πανδημία. Η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να θωρακίσει τη χώρα. Δεν ακουστήκαμε ούτε για τα τεστ, ούτε για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ούτε για την αύξηση των κλινών στις ΜΕΘ και σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα».
Ο κ. Ξανθόπουλος πάντως, συνέστησε ψυχραιμία, ηρεμία και υπακοή και τήρηση των κανόνων δημόσιας υγιεινής ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Όπως είπε: «η πολιτική αντιπαράθεση θα εξακολουθήσει για τις αβλεψίες της Κυβέρνησης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στα κρίσιμα δεν θα βάλουμε πλάτη, γιατί το πρόβλημα του κορωνοιού διαπερνά όλη την ελληνική κοινωνία και απασχολεί την ανθρωπότητα. Η πολιτική κριτική θα εξακολουθήσει να γίνεται, όμως οι πρωτοβουλίες ανήκουν πρωτίστως στην κυβέρνηση».

Χρήστος Παπαθεοδώρου: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά»
Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας χθες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΑΜΘ κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου δήλωσε ότι: «Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Έχουμε μεταβεί και εμείς ως Δράμα στην κίτρινη ζώνη του Υγειονομικού Χάρτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία Περιφερειακή Ενότητα της ΠΑΜΘ στο πρώτο επίπεδο. Μάλιστα, η Ροδόπη, ενδεχομένως και ο Έβρος, να γίνουν και πορτοκαλί στον Υγειονομικό Χάρτη τις επόμενες ημέρες. Το γεγονός αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Αυτό έχει πολύ σημαντικές συνέπειες όχι μόνο σε ό,τι αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να περιοριστεί η πανδημία αλλά και στη λειτουργία της ίδιας της Περιφέρειας. Την Πέμπτη, έχουμε προγραμματισμένο ένα Περιφερειακό Συμβούλιο δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών, η πραγματοποίηση του οποίου παρουσιάζει επικινδυνότητα δεδομένης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Την ίδια ώρα, έχουμε αποστείλει πρόσκληση της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης για τις 4 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των μελών της επιτροπής ξεπερνά τα 70 άτομα. Σε ότι αφορά την συνεδρίαση της επιτροπής, τα νέα μέτρα μας αναγκάζουν να αναπροσαρμόσουμε την πρόσκληση και να διεξαχθεί τελικά με τηλεδιάσκεψη. Τίθεται όμως ζήτημα και για το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της 5ης Νοεμβρίου στο οποίο θα ψηφιστεί το ετήσιο πρόγραμμα δράσης. Σε αυτό το θέμα θα υπάρξει συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη και τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για το πώς θα γίνει η συνεδρίαση ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας. Παράλληλα, στις 13 Νοεμβρίου πρόκειται να γίνει και η συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου που αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Έχουμε δηλαδή τέσσερις συνεδριάσεις σε διάστημα 15 ημερών, ο τρόπος διεξαγωγής των οποίων, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. Οφείλω να πω ωστόσο, ότι θα είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ΕΟΔΥ και την πολιτεία προκειμένου να κάνουμε αυτά που πρέπει για να περιορίσουμε τη ζημιά η οποία δυστυχώς έχει γίνει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ