Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Η κυβέρνηση αφήνει τα δικαστήρια της χώρας χωρίς σχέδιο προστασίας από τον κορωνοϊό»

0
1928

Ενόψει της έναρξης του δικαστικού έτους τα δικαστήρια και τα υποθηκοφυλακεία της χώρας παραμένουν αθωράκιστα- με ευθύνη της κυβέρνησης- απέναντι στη διασπορά της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζεται σε ερώτηση 33 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, την οποία συνυπογράφει ο βουλευτής Δράμας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
«Όπως σε κάθε τομέα ευθύνης της κυβέρνησης, η απουσία οργανωμένου σχεδίου προστασίας των υπηρετούντων και εργαζόμενων στα δικαστήρια της χώρας, καθώς και των πολιτών που τα επισκέπτονται, μεταθέτει για άλλη μια φορά τις κυβερνητικές ευθύνες στους ίδιους και τη λεγόμενη «ατομική ευθύνη»., επισημαίνεται στην ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεοδώρας Αυγέρη.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε πολύτιμο χρόνο να χαθεί και τώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τα συσσωρευμένα προβλήματα της αδράνειάς της. Όμως, δεν υπάρχουν περιθώρια για λαθεμένους χειρισμούς και ανυπαρξία σχεδιασμού», αναφέρουν οι βουλευτές, στην ερώτηση με αφορμή επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Θεσσαλονίκης αδυνατούν να συνδράμουν επαρκώς στη διαδικασία της απολύμανσης, παρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αφήνοντας εκτεθειμένους εργαζόμενους και πολίτες που καθημερινά βρίσκονται στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το κλείσιμο των δικαστηρίων στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχε ως συνέπεια τη διόγκωση του φόρτου εργασίας και τη μετάθεση όλων των υποθέσεων σε μεταγενέστερο χρόνο, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης και τα εισοδήματα δικηγόρων, επιμελητών και άλλων επαγγελματιών.
Επειδή τα δικαστήρια συνιστούν, λόγω λειτουργίας και όγκου εργασιών, χώρους δυνητικής υπερμετάδοσης του ιού κι επειδή η ελληνική Δικαιοσύνη δεν αντέχει άλλο πλήγμα από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να λάβει άμεσα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία και η προστασία από την πανδημία όσων υπηρετούν ή επισκέπτονται τις πάσης φύσεως εποπτευόμενες υπηρεσίες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ