Θεόφιλος Ξανθόπουλος: «Καμία συγκεκριμένη δέσμευση από την κυβέρνηση για τους πατατοπαραγωγούς του Κ. Νευροκοπίου – Μόνο αόριστες υποσχέσεις»

0
2387

«Με ερώτηση του στις 3 Δεκεμβρίου 2020 προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Δράμας, τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεόφιλος Ξανθόπουλος, επεσήμανε τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πατατοπαραγωγοί της περιοχής Νευροκοπίου Δράμας, λόγω της μεγάλης μείωσης της τιμής της πατάτας και ζητούσε την άμεση λήψη μέτρων στήριξης τους. Οι πατατοπαραγωγοί της Δράμας, υπέστησαν πλήγματα τόσο από τις κακές καιρικές συνθήκες όσο και από την πανδημία, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η παραγωγή τους και η πώλησή της να γίνεται σε πολύ χαμηλές τιμές που όχι μόνο δεν καλύπτουν τα έξοδα τους αλλά τους προκαλούν δυσβάστακτη ζημιά.
Στην απάντησή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, λίγο πριν αποχωρήσει για το υπουργείο Εσωτερικών, αφού παραθέτει μια σειρά κυβερνητικών προθέσεων, νομοθετικών πρωτοβουλιών και παλαιότερων μέτρων, αποφεύγει την παραμικρή δέσμευση και περιορίζεται σε αόριστες υποσχέσεις, Μάλιστα παραπέμπει σε δηλώσεις του στη Βουλή, με τις οποίες παραινεί τους παραγωγούς να διαθέσουν τα προϊόντα τους, ακόμα και αν δεν βρίσκουν αγοραστές στις τιμές που επιθυμούν, προκειμένου να αποτυπωθεί η διαταραχή!
Προσθέτει πάντως ότι δεν μπορεί να υπάρξει κρατική ενίσχυση σε περιπτώσεις εμπορικής διαταραχής αλλά στις περιπτώσεις που η μειωμένη ζήτηση οφείλεται στα περιοριστικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού, τότε θα αναληφθούν οι ανάλογες πρωτοβουλίες». Για να καταλήξει η απάντηση ότι το υπουργείο «παρακολουθεί στενά τις ασυμμετρίες που παρατηρούνται στον πρωτογενή τομέα και στηρίζει εμπράκτως όλους όσοι έχουν υποστεί ζημία από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας, παρεμβαίνοντας αποφασιστικά και ουσιαστικά σε κάθε ζήτημα που τυχόν προκύπτει, με στοχευμένη λήψη μέτρων».
Η κυβέρνηση με τη στάση της, απέναντι στους πατατοπαραγωγούς της περιοχής μας καταδεικνύει την αδυναμία της να επιλύσει άμεσα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Αποδεικνύει επίσης το έωλο των αισιόδοξων ισχυρισμών που πρόσφατα διατύπωσε ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής για το θέμα αυτό.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!