Θεόφιλος Ξανθόπουλος: Τι θα γίνει με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ

0
1755

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και άλλοι 49 βουλευτές συνυπέγραψαν ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γ. Βρούτση για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην διεκπεραίωση εκκρεμών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του για επιτάχυνση των διαδικασιών.
«Οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αποδεικνύοντας την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε ζητήματα μείζονος σημασίας», επισημαίνεται στην ερώτηση που κατατέθηκε.
Οι βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ο κ. Βρούτσης ήταν ο υπουργός ης ΝΔ που το 2015 παρέδωσε, σχεδόν 400.000 εκκρεμείς συντάξεις ενώ σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ.
«Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης και στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ. αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα μάλιστα και των γεννηθέντων του 1951», τονίζουν στην ερώτησή του οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι οι υπάλληλοι των περισσότερων Ταμείων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες και ότι οι υποψήφιοι συνταξιούχοι βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Για τους λόγους ερωτάται ο υπουργός, ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, ποιοι είναι οι λόγοι της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοσή τους, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβει για να αντιμετωπίσει τα πρόβλημα και εάν θα ενισχύσει με προσωπικό τα Ταμεία.

Αναλυτικά ολόκληρη η ερώτηση
«Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και τις βαρύγδουπες δηλώσεις σας για την αποκατάσταση του δήθεν «μπάχαλου» που παραλάβατε από την απελθούσα Κυβέρνηση, αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, τα στοιχεία, σας διαψεύδουν και οι προβλέψεις για την πορεία της κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα μας, είναι δυστυχώς απογοητευτικές.
Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει ότι όταν έληξε η θητεία σας το 2015, παραδώσατε στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 400.000 εκκρεμείς περιπτώσεις συνταξιοδοτικών παροχών;
Ποιος μπορεί επίσης να διαψεύσει τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, τα οποία δείχνουν ότι κύριες και επικουρικές, ήδη από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ;
Ειδικότερα, οι εκκρεμείς συντάξεις αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, αποδεικνύοντας την ανικανότητα σας να διαχειριστείτε ζητήματα μείζονος σημασίας.
Μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην έκδοση των συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ. αγροτών (τ. ΟΓΑ), ακόμα μάλιστα και των γεννηθέντων του 1951.
Επειδή οι εν δυνάμει συνταξιούχοι ταλαιπωρούνται από την καθυστέρηση απονομής των συντάξεων και βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο
Επειδή οι υπάλληλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιοι οι λόγοι της τόσο μεγάλης καθυστέρησης στην διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων;
2. Ποιος ο ακριβής αριθμός εκκρεμών συντάξεων, κύριων και επικουρικών;
3. Σκοπεύετε να λάβετε ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα δώσουν πραγματικά λύση στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων των ασφαλισμένων του e- ΕΦΚΑ και αν ναι με ποιές συγκεκριμένα;
4. Προτίθεστε να ενισχύσετε τις αρμόδιες υπηρεσίες απονομής συντάξεων, με προσωπικό;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ