ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ: Υπογράφηκε και αποστέλλεται στο ΑΣΕΠ το αίτημα για προκήρυξη διαγωνισμού σχετικά με την πρόσληψη 258 μονίμων υπαλλήλων στις φυλακές Δράμας

0
3011

O Yφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, γνωστοποίησε ότι το αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης πρόσληψης 258 μονίμων υπαλλήλων στις φυλακές Νικηφόρου Δράμας που εκκρεμούσε τους τελευταίους μήνες μετά τις εκλογές, έχει ήδη υπογραφεί και επίκειται η αποστολή του στο Α.Σ.Ε.Π
Η θέση αυτή του Υπουργείου, που φαίνεται να ανοίγει το δρόμο για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και την έναρξη λειτουργίας των φυλακών, αναφέρεται στην έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου,
Οι φυλακές Νικηφόρου Δράμας άρχισαν να ανεγείρονται το 2002 αλλά μετά από καθυστερήσεις πολλών ετών, ολοκληρώθηκαν και είναι έτοιμες να λειτουργήσουν χάρις στις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Την απόφαση για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, είχε λάβει στις 31-1-2019, η Επιτροπή της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ακολούθησε η έκδοση απόφασης για την κατανομή των θέσεων υπαλλήλων σε όλες τις φυλακές της χώρας αλλά και ο καθορισμός του αριθμού πρόσληψης ατόμων από τις ευπαθείς ομάδες(9-8-2019)
Οπως αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου, η προκήρυξη του διαγωνισμού προχωρά, αφού βεβαιώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων.
Παρακάτω παρουσιάζεται η απάντηση του Υπουργείου:
Απάντηση στην από 24-10-2019 με αριθμό 1513 ερώτηση των Βουλευτών
κ.κ. Θ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ, Γ. ΓΚΙΟΛΑ, Σ. (Τ.) ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ,
Σ. ΛΑΠΠΑ και
Κ. ΜΑΡΚΟΥ.
Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου, σας γνωρίζουμε ότι, η
βελτίωση των συνθηκών κράτησης και η ασφάλεια του προσωπικού και των κρατουμένων των Καταστημάτων Κράτησης συνιστούν συνεχείς προσπάθειες που όμως αποτελούν ταυτόχρονα μείζονες προτεραιότητες της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής (Γ.Γ.Α.Π.) με όρους σεβασμού των δικαιωμάτων των κρατουμένων, τήρησης των υποχρεώσεων και των προδιαγραφών που τίθενται σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης και αναζήτησης των βέλτιστων λύσεων όσον αφορά την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται ότι, σε συνέχεια της ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./17/401/
31-1-2019 Απόφασης της Επιτροπής της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (Π.Υ.Σ.) 33/2006 (όπως η ισχύς αυτής παρατάθηκε με τις διατάξεις της Π.Υ.Σ. 23/2018), με την οποία εγκρίθηκε η κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 258 μονίμων υπαλλήλων, διάφορων κατηγοριών και ειδικοτήτων, στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας, από την αρμόδια Υπηρεσία της Γ.Γ.Α.Π. εκδηλώνονται όλες οι επιβαλλόμενες, για το σκοπό αυτό, ενέργειες αρμοδιότητάς της. Ειδικότερα, διευκρινίζεται ότι κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας αυτής, αφενός μεν με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τον καθορισμό του αριθμού και της κατανομής των θέσεων που θα καλυφθούν βάσει του ν. 2643/1998 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 220), εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 35349/611 από 09-08-2019 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ – 3290), αφετέρου δε με το Τμήμα Κατάρτισης Προϋπολογισμού, Κρατικών Ενισχύσεων, Πληρωμών και Λοιπών Οικονομικών Θεμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης βεβαιώθηκε η ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων.
Κατόπιν των ανωτέρω, επισημαίνεται ότι το αίτημα προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) για την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 28), έχει ήδη υπογραφεί και επίκειται η αποστολή του στο Α.Σ.Ε.Π..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ