Θετική απόφαση για το Δημοτικό Στάδιο

0
2184

Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του νέου ταρτάν με 600.000 ευρώ από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Εντάχθηκε με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, η πρόταση που υποβλήθηκε από τον Δήμο Δράμας στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» της ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου (πρώην Εθνικό) του Δήμου Δράμας που είναι συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και έχει φορέα υλοποίησης το Δήμο Δράμας. Η χρηματοδότηση του έργου που αφορά την αλλαγή του ταρτάν και των βαλβίδων του σταδίου θα προέλθει από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αποτελεί ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας αν και μένει να διαπιστωθεί τι ακριβώς πρόκειται να γίνει και με την πρόταση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων κερκίδων που επίσης υπέβαλε ο Δήμος Δράμας. Υπενθυμίζεται ότι για το έργο της κατασκευής νέων κερκίδων σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του Δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου υπάρχει υπόσχεση χρηματοδότησης του έργου με το ποσό των 750.000 ευρώ από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη.
Όσον αφορά το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου που, όπως προαναφέρθηκε, εντάσσεται τελικώς στο πρόγραμμα Φιλόδημος για χρηματοδότηση, αξίζει να αναφερθεί ότι προηγήθηκε η κατάθεση πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα από τον Απρίλιο οπότε και η πρόταση ένταξης στο πρόγραμμα είχε αποφασιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας, παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης είχε υπογραμμισθεί ότι προέχει το θέμα των κερκίδων του σταδίου. Με επισημάνσεις εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης σχετικά με το ζήτημα της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου Δράμας, το θέμα πέρασε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας.
Η πρόταση της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, προσδιόριζε το ύψος του προϋπολογισμού για την υλοποίηση του έργου στο ύψος των 600.000 ευρώ για την αντικατάσταση του τάπητα του σταδίου. Παράλληλα είχε προταθεί η αντικατάσταση των βαλβίδων στα άλματα μήκους και τριπλούν, στις ίδιες θέσεις με τις υπάρχουσες, όπως και της βαλβίδας του άλματος επί κοντώ. Η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου περιελάμβανε επίσης την προμήθεια στρώματος στο άλμα επι κοντώ όπως αντικατάσταση των στηλοβατών και της βάσης του στρώματος προκειμένου να αναβαθμιστούν οι υποδομές στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!