Τη Δράμα επισκέφθηκε εν όψει των εκλογών ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης

0
569

«Η Ν.Δ. πήρε 40% στις προηγούμενες εκλογές· αυτό όμως δεν αποτελεί μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα προβλήματα που δημιούργησε»


 

Ο κ. Παύλος Χρηστίδης, υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στον Νότιο Τομέα της Αθήνας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Δράμα το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023. Με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ της Δράμας, είχε συναντήσεις στους δήμους Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου. Παρακολούθησε δε και την εξόδιο ακολουθία του αδικοχαμένου δημάρχου Δοξάτου Θέμη Ζεκερίδη, στα Κύργια και πραγματοποίησε ομιλία το απόγευμα τής ίδιας ημέρας στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ.
Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Χρηστίδη το απόγευμα της Τρίτης παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσία του υπ. Βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Αναστάσιου Νικολαΐδη, της Γρ. της ΝΕ κ. Πάτυ Κωνσταντινίδου και του μέλους της ΝΕ κ. Γιώργου Ζιμπίδη.
Αρχικά η Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Πάττυ Κωνσταντινίδου, είπε ότι: «Είμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, έχουν μείνει πολύ λίγες ημέρες. Είμαστε συνταγμένοι όλοι στον αγώνα και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά. Θα διατηρήσουμε τα ποσοστά μας και θα πάμε και καλύτερα γιατί και οι Δραμινοί έχουν αντιληφθεί πως το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη λύση για μια καλύτερη Ελλάδα, για να πάνε όλα καλύτερα με μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση μακριά από λαϊκισμούς».
Ο υπ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης ευχαριστώντας τον κ. Χρηστίδη για την παρουσία του στη Δράμα, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να πούμε σε όλους τους πολίτες ότι οι κάλπες είναι άδειες. Στις 25 Ιουνίου έχουμε μια νέα εκλογική διαδικασία. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία όλοι οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ είναι η στήριξη στην παράταξη που είναι δίπλα σε όλους τους Έλληνες, τους μικρομεσαίους. Το δίλημμα του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία είναι ένα ψέμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι σήμερα υπάρχει αυτοδυναμία και αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο θα έχει όσο περισσότερους Βουλευτές χρειάζεται ώστε να έχουμε μια μοναρχία στην Ελλάδα».
Ο κ. Χρηστίδης είπε ότι είναι πολύ μεγάλη χαρά για τον ίδιο να βρίσκεται στη Δράμα, «ένα Νομό ο οποίος έχει τόσα πολλά θετικά χαρακτηριστικά, τόσες πολλές δυνατότητες, έχει τόσα πολλά πράγματα να αναδείξει κι όμως μια σειρά κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία έχουν κρατήσει τον Νομό πολύ πίσω» όπως είπε. Τόνισε ακόμη ότι: «Σήμερα από το πρωί είμαστε εδώ για να συναντήσουμε πολύ κόσμο, να ακούσουμε τα προβλήματα πρωτογενώς, να συζητήσουμε με πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι οι δυσκολίες είναι εδώ παρά το γεγονός ότι οι εκλογές τρέχουν. Κι αν θέλετε ο δικός μας ρόλος, ο ρόλος της αντιπολίτευσης, της σοβαρής αντιπολίτευσης είναι όλα αυτά να τα συγκεντρώσει και να τα βάλει αύριο το πρωί στη Βουλή, μαζί με λύσεις οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Μπορεί η Ν.Δ. να πήρε 40% στις προηγούμενες εκλογές και να φαίνεται με βάση τις δημοσκοπήσεις ότι θα συγκεντρώσει ξανά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αυτό όμως δεν αποτελεί μια κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα προβλήματα που δημιούργησε τα τέσσερα χρόνια τα οποία κυβέρνησε ή για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός. Απέναντι σε αυτό, η δική μας παράταξη στέκεται με μια πρόταση εξουσίας. Δεν είμαστε ένα κόμμα συμπλήρωμα, δεν είμαστε ένα κόμμα διαμαρτυρίας, δεν είμαστε ένα κόμμα χρυσός χορηγός της Ν.Δ., όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε εδώ και θα δώσουμε τα πάντα, αυτές τις μέρες που έχουμε μπροστά, για να πάρουμε αν θέλετε κι εμείς στο κέντρο, στην Αθήνα, κάτι από αυτό το οποίο πετύχατε εδώ στη Δράμα. Να είστε δεύτερη δύναμη, να είστε επί της ουσίας η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Νομού. Αυτός είναι ο στόχος του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές και νομίζω ότι το παράδειγμα το οποίο εσείς χαράξατε είναι ένα παράδειγμα το οποίο παίρνουμε κι εμείς με πολύ μεγάλη δύναμη για την Αθήνα».
Σχετικά με το πρόγραμμα που ακολούθησε στο Νομό Δράμας ο κ. Χρηστίδης είπε: «Πήγαμε και στο Δήμο Προσοτσάνης και στο Δήμο Νευροκοπίου και φυσικά περάσαμε και από την κηδεία ενός ανθρώπου ο οποίος ταυτίστηκε και με την πρόοδο του Δήμου Δοξάτου. Θα μπορούσα να πω πολλά. Για όλους εμάς είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια. Για το λαό της Δράμας είναι επίσης μια πολύ μεγάλη απώλεια. Ο τρόπος με τον οποίο όλος ο δήμος ήταν εκεί σήμερα, ανεξαρτήτως κομμάτων και χρωμάτων, ήταν για εμάς κάτι συγκλονιστικό. Από εκεί και πέρα θέλω να σας πω ότι αυτό το οποίο εισπράξαμε είναι η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής και όσον αφορά την πρωτογενή παραγωγή, τον τρόπο με τον οποίο τα προϊόντα της Δράμας μπαίνουν στο προσκήνιο και σε επίπεδο εθνικό, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο που σχετίζεται με τις εξαγωγές και φυσικά τα ζητήματα τα οποία αφορούν τη διασύνδεση του Νομού, ο οποίος είναι απομονωμένος από τις εθνικές εξελίξεις και από την Εγνατία και φυσικά από τον σχεδιασμό, ο οποίος πολύ πρόσφατα έγινε, γύρω από τα τρένα. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι αδιανόητο. Είναι κάτι το οποίο δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος για ένα Νομό ο οποίος έχει πάρα πολλές δυνατότητες και με ανθρώπους οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστήσει και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο και σε κεντρικό επίπεδο αν θέλετε.
Επομένως αυτό το οποίο για εμάς είναι προτεραιότητα είναι η ανατροπή αυτών των δεδομένων. Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως οι δικές μας προτάσεις, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα σχετίζονται με μια σειρά μικρότερων ή μεγαλύτερων αλλαγών που είναι αναγκαίες για τον Νομό Δράμας. Κρίσιμο στοιχείο είναι η εγκατάλειψη του ΕΣΥ. Αυτό είναι ένα παράπονο το οποίο συναντήσαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη την πρόσβαση σε καλή πρωτοβάθμια Υγεία και νομίζω ότι αυτό το οποίο συνέβη στη Δράμα, ειδικά την περίοδο του κορωνοϊού, αποδεικνύει με περίτρανο τρόπο ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές εκ μέρους της κυβέρνησης για να προστατευτούν ζωές».
Ειδικότερα για το θέμα της προσπάθειας δημιουργίας ογκολογικού τμήματος στη Δράμα, που εκκρεμεί εδώ και χρόνια, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των ΧΡΟΝΙΚΩΝ της Δράμας, ο κ. Χρηστίδης είπε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνουμε κάτι στο ΠΑΣΟΚ πολύ καλά. Ο τρόπος με τον οποίο κάνεις πρόληψη και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις σημαντικές παθήσεις όπως αυτή του καρκίνου, είναι ζητήματα τα οποία είναι στο επίκεντρο του προγράμματός μας. Εμείς επεξεργαζόμαστε ένα ολόκληρο πλαίσιο επάνω στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν, εδώ στην περιοχή τους, να έχουν αυτές τις θεραπείες, να αντιμετωπίζουν τα ζητήματά τους, μακριά από αντιλήψεις τις οποίες είδαμε να προκύπτουν και πρόσφατα στο δημόσιο διάλογο, μάλιστα από βουλευτές της ΝΔ. Αναφέρομαι σε αυτά που έλεγε ο κ. Πνευματικός περί διαλογής ασθενών. Αυτές είναι αντιλήψεις μακριά από τη δική μας κουλτούρα. Εδώ είμαστε για να βάλουμε αυτά τα ζητήματα στο πεδίο συζήτησης και να αναβαθμίσουμε και το Νοσοκομείο της Δράμας το οποίο αντιμετωπίζει ζητήματα και να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε στην κατεύθυνση που θέσατε».
Ο κ. Χρηστίδης αναφερόμενος και στο Νευροκόπι, είπε ότι συνάντησε την ανάγκη ενός κοινωνικού κράτους που στέκεται κοντά στους πολίτες με αναφορά τα παιδιά. «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζητήματα με τα παιδιά τους που έχουν ειδικές ανάγκες. Πρόσθεσε ότι είναι υποχρέωση του κράτους να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. «Είναι δραματικό για ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, όπως είναι η Ελλάδα, να ακούς ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο Νευροκόπι να σου λένε ότι δεν μπορούμε να βρούμε καμία λύση σε κοντινό άξονα και είμαστε αναγκασμένοι να στέλνουμε τα παιδιά στη Δράμα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα» τόνισε.
Ειδικότερα για το οδικό δίκτυο της Δράμας προς τη Θεσσαλονίκη είπε ότι είναι θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί με πολύ σοβαρό τρόπο, γιατί η σημερινή κατάσταση δεν ταιριάζει σε μια περιοχή με τόσο μεγάλη δραστηριότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!