Τι γίνεται με τα έργα στην οδό 19ης Μαΐου;

1
1378

– Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, λέει η Δημοτική Αρχή
– Οι εργασίες δεν προχωρούν, λέει η αντιπολίτευση


 

Βρίσκονται ως θέμα, σχεδόν σε κάθε συζήτηση που αφορά το κέντρο της πόλης, τα έργα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που γίνονται στην 19ης Μαΐου και τους γύρω δρόμους τα τελευταία δυο χρόνια. Δικαιολογημένα, γιατί από την μία πλευρά έχουν επηρεάσει ριζικά την οικονομική δραστηριότητα των καταστημάτων της περιοχής αλλά από την άλλη πλευρά είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να βελτιωθεί αισθητά η εικόνα σε ένα παραγκωνισμένο σε σχέση με άλλα, τμήμα της πόλης, μεταξύ των πηγών της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου της Δράμας.
Όσο διαφορετικές είναι οι απόψεις των πολιτών για τα έργα που εκτελούνται εδώ και αρκετούς μήνες, άλλο τόσο διαφορετικές είναι και οι εκτιμήσεις των δημοτικών παρατάξεων για την πρόοδο των έργων. Του λόγου το αληθές αποδεικνύει και η συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας όπου το θέμα της προόδου των έργων τέθηκε τόσο από την πλευρά του κ. Κυριάκου Χαρακίδη με τους συμβούλους της παράταξης Πόλη+Ζωή να αναφέρουν στα «Χ» ότι τα έργα στην 19ης Μαΐου δεν προχωρούν και ότι η Δημοτική Αρχή επιμένει να μην δίνει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων όσο και από την πλευρά του κ. Κοσμά Καλαϊδόπουλου να αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι τα έργα όχι μόνο δεν θα τελειώσουν την 27η Ιουνίου του 2022 αλλά ούτε την 27η Ιουνίου του 2023, λέγοντας ότι δεν παραδόθηκε ούτε ένας δρόμος στην περιοχή του έργου και η περιοχή είναι βομβαρδισμένο τοπίο εδώ και δυο χρόνια.
Σε ότι αφορά πάντως την θέση της Δημοτικής Αρχής για την πρόοδο των έργων στην 19ης Μαΐου και τους γύρω δρόμους, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Καψημάλης, είπε στην διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας ότι τα έργα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Πιο συγκεκριμένα όπως τόνισε o ίδιος: “Κατά καιρούς έχει γίνει συζήτηση και έχουν ειπωθεί πάρα πολλά. Όντως υπάρχει μια όχληση μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης, αλλά όπως βλέπετε το έργο είναι σε εξέλιξη και μπορώ να πω ότι με τις δυσκολίες που είχε γενικότερα όλη αυτή την περίοδο, η συγκεκριμένη εργολαβία, γιατί μιλάμε για ένα τεράστιο έργο της τάξης των 8,5 εκατ. ευρώ με πάρα πολλά υποέργα, της ΔΕΥΑΔ, της ΔΕΗ και του Φυσικού Αερίου. Το τελευταίο διάστημα που είμαστε στην οδό Κύπρου και στην οδό Καραΐσκάκη, είχαμε και έχουμε τη διαβεβαίωση από τον ανάδοχο ότι θα κάνει ότι είναι δυνατό για να τελειώσει το έργο στην περίοδο της συμβατικής υποχρέωσης που λήγει στα τέλη αυτού του μήνα. Βέβαια και τις προηγούμενες ημέρες είχαμε δυσκολίες κάνοντας τις εργασίες για τη νέα κρασπέδωση και νέα πεζοδρόμηση της οδού Καραϊσκάκη, στην διασταύρωση με την οδό Κύπρου. Δημιουργήθηκε εκεί μια σημαντική βλάβη στο δίκτυο του ΟΤΕ που προκλήθηκε από χειριστή μηχανήματος και είχαμε καθυστέρηση. Όπως έχουμε και έναν άστατο καιρό που την μια φορά βρέχει και την άλλη φορά σταματά. Όμως η πρόθεση του εργολάβου είναι το έργο να ολοκληρωθεί, οι αντικειμενικές δυσκολίες με τα έργα του φυσικού αερίου τον έχουν καθυστερήσει, αλλά όχι σκόπιμα. Το έργο στην 19ης Μαΐου, έχει καθυστερήσει αλλά συνεχίζεται. Αν ο ανάδοχος χρειαστεί ένα μικρό διάστημα για να ολοκληρώσει όλες τις εργασίες και να μην έχουμε πρόβλημα και με τα χρήματα του ΕΣΠΑ και την Διαχειριστική Αρχή, μπορούμε να το δούμε τις επόμενες ημέρες εάν αιτηθεί κάποια μικρή παράταση…”.
Παράλληλα ο κ. Καψημάλης, υπενθύμισε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, ότι στις 2 Ιουνίου του 2022 με το ΦΕΚ 2735Β, η πολιτεία έδωσε αυτοδίκαια σε όλους τους εργολάβους των δημοσίων συμβάσεων εξάμηνη παράταση. Έτσι οποιοσδήποτε θέλει να κάνει χρήση της παράτασης της συμβατικής του υποχρέωσης μπορεί να χρησιμοποιήσει την απόφαση του συγκεκριμένου ΦΕΚ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εκτός από την δημοτική αρχή και την αντιπολίτευση , υπάρχουν και οι δημότες αυτής της πόλης που έχουν άποψη.
    Σε αυτό θέλω να προσθέσω πως η Β.Α.Α είναι ένα έργο πνοής για την πόλη , το οποίο βέβαια έχριζε βελτίωσης όσο αναφορά την μελέτη σχεδίαση , π.χ εν έτη 2022 δεν προβλέφθηκε ποδηλατοδρόμος κ.α
    Επίσης , το αρνητικό είναι η κακή εκτέλεση του έργου και σε αυτό την ευθηνή την έχει η δημοτική αρχή , η οποία ή δεν ασχολείται ή κάνει τα στραβά μάτια .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ