Τι θα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο

0
1234

Κατατέθηκε στη Βουλή με στόχο να έχει γίνει νόμος του κράτους έως τις 31 Ιουλίου ή το αργότερο έως την 1η Αυγούστου.
Το φθινόπωρο θα ακολουθήσει το δεύτερο και μεγαλύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων στο φορολογικό πεδίο, με σημαντικές αλλαγές στους συντελεστές φορολόγησης, χωρίς την αλλαγή του αφορολογήτου ορίου, αλλά και στους συντελεστές του ΦΠΑ.
Οι βασικές αλλαγές που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο:
Άμεση και σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ.
Η πρώτη δόση, τον Σεπτέμβριο, θα είναι μειωμένη -μεσοσταθμικά- κατά 22%.
Δεν θα εξαιρείται κανείς από τη μείωση του φόρου, ενώ θα λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες και για τη μεσαία τάξη.
Συγκεκριμένα, με βάση το σχέδιο που θα κατατεθεί:
†Για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ η ανακούφιση θα είναι της τάξεως του 30%.
†Για 60.000 μέχρι 70.000 ευρώ θα είναι 27%.
†Για 70.000 μέχρι 80.000 ευρώ, 25%.
†Για 80.000 μέχρι 1.000.000, 20%.
†Και για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, μόλις 14.841 φορολογούμενοι, 10%.
Βελτίωση και διεύρυνση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, προκειμένου περισσότεροι οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς στη ρύθμιση.
Το επιτόκιο που επιβαρύνει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώνεται από το 5% στο 3%, τόσο για να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του οφειλέτη όσο και για λόγους ισότητας με τις οφειλές του Δημοσίου.
Παράλληλα, διευρύνεται η ρύθμιση, με την υπαγωγή σ’ αυτή όλων των νομικών προσώπων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατ. ευρώ. Για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Η ευνοϊκή ρύθμιση που θα ψηφιστεί θα είναι η τελευταία, όπως έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Μετά τη λήξη της, θα υπάρχει ένα μόνιμο, οικονομικά εύλογο και δίκαιο σύστημα πάγιων ρυθμίσεων, που θα αποτρέπει την ανάγκη καταφυγής σε έκτακτες ρυθμίσεις. naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ