Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα -μάρτυρα Άρμεν Κούπτσιου

ΣΤΟ ΒΩΛΑΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

0
800

Με λαμπρότητα και πλούσιο πρόγραμμα εορτάστηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στο Βώλακα ο μεγαλειώδης Μακεδονικός Αγώνας, του οποίου ο κεντρικός εορτασμός μεταφέρθηκε στην γενέτειρα του ήρωα – μάρτυρα Άρμεν Κούπτσιου, για να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην θυσία του.
Παράλληλα τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα-μάρτυρα, του νεότερου ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα σε όλο τον χώρο της Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε:
†Μνημόσυνο υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του ήρωα.
†Επιμνημόσυνη δέηση.
†Απαγγελία ποιημάτων και δημοτικών τραγουδιών από χορωδία γυναικών του Βώλακα που αναφέρονται στην ηρωική δράση και στο μαρτύριο του Άρμεν.
Ακολούθησαν χοροί από τους πολιτιστικούς συλλόγους του Βώλακα, Προσοτσάνης ο “Μέγας Αλέξανδρος” και Καλής Βρύσης.
Επίσης τιμήθηκαν με κύπελλα και μετάλλια όσοι αθλητές συμμετείχαν στον συμβολικό αγώνα «Δρόμος θυσίας» του Άρμεν Κούπτσιου οι οποίοι ανήλθαν σε 20.
Την όλη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Δράμας κ. Μπλούχος Κωνσταντίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαδόπουλος Γεώργιος ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Κυριακίδης Γιάννης, ο Διοικητής φρουράς Κ. Νευροκοπίου, ο Διοικητής του ΑΤ Κ. Νευροκοπίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.
Τις πανηγυρικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις μνήμης οργάνωσαν η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου, η Εταιρεία Δραμινών Μελετών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βώλακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ