Την δημιουργία Κέντρου Νεότητας πρότειναν εννέα σύλλογοι του Καλαμπακίου

Με έγγραφη πρότασή τους προς τον Δήμο Δοξάτου

0
1152

Σε κοινή συνάντηση οι εκπρόσωποι εννέα συλλόγων του Καλαμπακίου αποφάσισαν να καταθέσουν στο Δήμο Δοξάτου πρόταση αξιοποίησης του 2ου ορόφου του κτηρίου Κοινωνικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία Κέντρου Νεότητας.

Πρόκειται για τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπακίου, τον Σύλλογο Γονέων του Α’ Νηπιαγωγείου, τον Σύλλογο Γονέων του Β’ Νηπιαγωγείου, τον Σύλλογο Γονέων του Α’ Δημοτικού Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων του Β’ Δημοτικού Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Καλαμπακίου, τον Σύλλογο Γονέων του Λυκείου Καλαμπακίου, τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Καλαμπακίου και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Καλαμπακίου.
Ειδικότερα οι εννέα σύλλογοι προτείνουν να λειτουργήσει:
1. Αίθουσα Δανειστικής Βιβλιοθήκης και Αναγνωστήριο με απασχόληση προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του. Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος δεσμεύεται στην περίπτωση αυτή να παραχωρήσει την πλούσια βιβλιοθήκη που διαθέτει ώστε να λειτουργήσει άμεσα η βιβλιοθήκη.
2. Αίθουσα νέων τεχνολογιών και υπολογιστών με σύνδεση με ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στη νέα γενιά αλλά και σε οποιονδήποτε δημότη επιθυμεί να έχει άμεση πρόσβαση στη γνώση.
3. Αίθουσα Πινακοθήκης όπου θα φιλοξενηθεί σε μόνιμη βάση το έργο του κυρίου Γιώργου Μυλωνά καθώς και οποιουδήποτε άλλου καλλιτέχνη από το Καλαμπάκι επιθυμεί να χαρίσει έργα του.
4. Μικρή αίθουσα Αρχειακού υλικού όπου θα συγκεντρωθεί, θα καταγραφεί και θα αρχειοθετηθεί ότι υλικό υπάρχει που αναφέρεται στην ιστορία του χωριού μας και των κατοίκων του.
5. Μικρή αίθουσα όπου θα εκθέτονται τα πράγματα των δωρητών Χρήστου και Γαλάτειας Κρικοπούλου καθώς και μια μόνιμη έκθεση με τις φωτογραφίες τους
Η πρόταση των εννέα συλλόγων έγινε προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου αλλά και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπακίου με βάση τις ανάγκες και τις τοπικές δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας και με δεδομένη την απουσία δημόσιων χώρων στο κέντρο του Καλαμπακίου που θα μπορούσαν όπως αναφέρουν οι εννέα σύλλογοι, να εξυπηρετήσουν την διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων δίνοντας διέξοδο στην δημιουργικότητα των νέων της περιοχής. Για την κατάρτιση της ίδιας πρότασης λήφθηκε υπ όψη επίσης ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί και να λειτουργήσει δανειστική βιβλιοθήκη όπως και να υφίσταται ένας χώρος φύλαξης του ιστορικού αρχείου της περιοχής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ