Την Κυριακή εγκαινιάστηκε στο Καλαμπάκι το ΚΕΠ Υγείας

0
2390

Αναβαθμίζει τις υποδομές του ο Δήμος Δοξάτου

Εγκαινιάστηκε στις 11:30 το πρωί της Κυριακής στην κοινότητα Καλαμπάκιου του Δήμου Δοξάτου, ένα από 75 πρώτα πανελληνίως Κ.Ε.Π Υγείας στην Ελλάδα.

Η δομή συστεγάζεται στο κτίριο του ΚΑΠΗ, με στόχο να προσφέρει δωρεάν παροχές υγείας συμβάλλοντας στην πρόληψη του καρκίνου παχέος, εντέρου (ανίχνευση αιμοσφαιρίνης), πρόληψη καρκίνου προστάτη, τραχήλου μήτρας, μαστού, μελανωμάτων, ρήξης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής κ.ά. Οι παροχές υγείας θα διεξάγονται δωρεάν με τα διεθνή πρωτόκολλα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Δομών Υγείας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης είπε ότι για την προετοιμασία της λειτουργίας του ΚΕΠ χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες. Η λειτουργία του όπως και οι υπόλοιπες πρωτοβουλίες του Δήμου Δοξάτου στον χώρο της υγείας, μεταξύ των οποίων οι δυο σταθμοί του ΕΚΑΒ στον Άγιο Αθανάσιο, που έδωσαν πολλές λύσεις αλλά και η δημιουργία του πολυδύναμου ιατρείου του Δοξάτου που εξοπλίστηκε και αναμένεται να επανδρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς με προσωπικό 20 ατόμων, όπως και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα και αφορούν το Καλαμπάκι και όχι μόνο, αναβαθμίζουν σημαντικά τις υπηρεσίες Υγείας στον Δήμο Δοξάτου.
Σχετικά με το ΚΕΠ Υγείας στην κοινότητα Καλαμπακίου πάντως, οι πρώτες δωρεάν εξετάσεις θα αφορούν στην μέτρηση οστικής μάζας και θα διεξαχθούν ΔΩΡΕΑΝ σε δυο εβδομάδες.
Το καλοκαίρι μάλιστα θα εκδοθεί και η Κάρτα Υγείας του Δημότη, με την οποία θα δίνονται χαμηλές τιμές για ακριβές ιατρικές εξετάσεις και περίθαλψη σε κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης.
Εντωμεταξύ όπως έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος Δοξάτου, εξασφαλίστηκαν 250.000 ευρώ για τους 4 παιδικούς και τους 2 βρεφικους σταθμούς του Δήμου Δοξάτου από το πρόγραμμα Φιλοδημος με αποτέλεσμα το νέο σχολικό έτος τα παιδιά να μπορέσουν να αντικρύσουν ανακαινισμένα κτίρια και παιδικές χαρές στις αυλές τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!