Την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου στις επόμενες εκλογές ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Ψωμάς

0
2662

– Τι είπε στα «Χ» για τους λόγους αυτής της απόφασης
– Αναμένονται ανακοινώσεις και από την παράταξη Περιφερειακή Αναγέννηση το προσεχές διάστημα


Την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου στις περιφερειακές εκλογές του 2023 ανακοίνωσε χθες, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση τού περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο δημοτικός σύμβουλος τού Δήμου Προσοτσάνης κ. Αλέξανδρος Ψωμάς.
Ο ίδιος μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” τόνισε ότι μέσα από τον δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει περισσότερο τον Δήμο της Προσοτσάνης, αλλά και ολόκληρο το Νομό της Δράμας και ότι η πρόταση του Χρήστου Μέτιου είναι ιδιαίτερα τιμητική.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε στα «Χ» ο κ. Ψωμάς, η νέα δημοτική παράταξη την οποία ανακοίνωσε δεν θα συνεχίσει να υπάρχει και διευκρίνισε σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: “Υπήρξαν πολλές προτάσεις και ταυτόχρονα συνέβησαν στην οικογένειά μου δυο σοβαρά συμβάντα. Έφυγε από την ζωή ο πατέρας και ο γαμπρός μου, ο Κώστας ο Κινατζίδης, ο οποίος ήταν και περιφερειακός σύμβουλος. Αυτά τα δυο γεγονότα με επηρέασαν και ταυτόχρονα έγιναν και πιο πιεστικές οι κρούσεις της περιφέρειας προς το πρόσωπό μου, καθώς με τον Κώστα Κινατζίδη λειτουργήσαμε από κοινού. Θεώρησα λοιπόν ότι ήταν πολύ τιμητική για εμένα η εμπλοκή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού, γιατί πιστεύω ότι μέσα από αυτήν μπορώ να βοηθήσω όχι μόνο το Δήμο Προσοτσάνης αλλά και όλο το Νομό Δράμας. Για εμένα η εμπλοκή μου με την πολιτική έχει να κάνει μόνο με την ανάγκη προσφοράς στον τόπο. Το παραγωγικό έργο της παράταξης του Χρήστου Μέτιου, μέχρι σήμερα και μάλιστα μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, ήταν επίσης ένας λόγος που συνέτεινε στην απόφασή μου αυτή”.

Νωρίτερα χθες σε ανακοίνωσή του ο κ. Αλέξανδρος Ψωμάς επεσήμανε: “Σας γνωστοποιώ ότι πρόσφατα μου έγινε μία πολύ σοβαρή και τιμητική πρόταση, για την συμμετοχή μου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του πολιτικού χώρου που ανήκω. Αποδέχτηκα την πρόταση μετά από πολλή σκέψη, έχοντας την πεποίθηση πως μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης, μπορώ να προσφέρω και να φανώ χρήσιμος σε όλο τον Νομό μας, τον Δήμο Προσοτσάνης και όλους τους Δήμους της Περιφερειακής μας ενότητας ευρύτερα. Η απόφασή μου έτυχε της συναίνεσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της δημοτικής κίνησης, η οποία δημιουργήθηκε με εμένα επικεφαλής εδώ και ενάμιση χρόνο στον Δήμο Προσοτσάνης. Πιστεύω από κοινού με τα μέλη της δημοτικής κίνησης, ότι ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβούλου, σε όποιο μετερίζι διοίκησης μου ανατεθεί, θα είναι επιτελικός και απόλυτα κομβικός για την ανάπτυξη του τόπου μας. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, και μένοντας πιστός στις αξίες μου, αλλά και στην μέχρι σήμερα αξιοπρεπή και απόλυτα έντιμη πολιτική μου πορεία, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέσω της Αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, με ακράδαντο γνώμονα την προσφορά μου στην κοινωνία, τον άνθρωπο και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η επίσημη παρουσίασή μου, από τον επικεφαλής κ. Χρήστο Μέτιο, θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ