Το 1ο θερινό σεμινάριο τέχνης στο Μεσοχώρι Παρανεστίου

0
462

– «Όταν το Σατυρικόν Δράμα συνάντησε τις… Βάκχες»
– Μιλά στα «Χ» η κα Αθηνά Παπαδοπούλου, μέλος από την ΑΜΚΕ «Roots»


Το 1ο θερινό σεμινάριο τέχνης που θα γίνει σε κατασκήνωση και έχει τον τίτλο «ΡΡΟΕΣ 2022» διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ Roots σε συνεργασία με τον Δήμο Παρανεστίου, από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, στο Μεσοχώρι.
Για τη διοργάνωση, η κα Αθηνά Παπαδοπούλου, μέλος της ΑΜΚΕ Roots, είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «Πρόκειται για ένα συμπόσιο τέχνης με τρία εργαστήρια, με σκοπό να προάγουμε τον τουρισμό και τον πολιτισμό στην περιοχή μας. Θα συνδυάσουμε τρεις τέχνες, το Θέατρο, τη Μουσική και την Δημιουργική Γραφή. Το έναυσμα για να διοργανωθεί αυτή η εκδήλωση ήταν το Σατυρικόν Δράμα της Ανθής Σαμαρτζίδου, το οποίο είναι ένα comic για την περιοχή μας, και ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος που θα ασχοληθεί με τις Βάκχες. Αυτά τα δύο είδη θα συναντηθούν στη σκηνή, με κοινό σημείο τον θεό Διόνυσο, στη θεϊκή του υπόσταση και την ανθρώπινη μορφή του. Η κατασκήνωση θα φιλοξενηθεί στο Μεσοχώρι και εκεί θα έχουμε παράλληλες δράσεις από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου και ξενάγηση και τουρισμό στην περιοχή, στον ελεύθερο χρόνο. Είναι μια συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παρανεστίου και με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
Σύμφωνα με την ΑΜΚΕ Roots, είναι ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές δραματικών σχολών, ερασιτέχνες ηθοποιούς, εμψυχωτές, μουσικούς, φοιτητές και όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση. Με θέα τον ποταμό Νέστο, το καλοκαιρινό παρόχθιο τοπίο, τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της περιοχής αλλά και το φιλόξενο περιβάλλον του οικισμού Μεσοχωρίου, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν πολύπλευρα το θέμα και θα διδαχθούν τις βασικές αρχές του θεάτρου, τη σωματική, λεκτική, μουσική και εικαστική έκφραση.
Το 1ο θερινό σεμινάριο τέχνης περιλαμβάνει: 3 βιωματικά εργαστήρια τέχνης, παράλληλα εργαστήρια, εισηγήσεις, παράλληλες δραστηριότητες, χρόνο ξεκούρασης και διασκέδασης, ενώ θα δοθούν και βεβαιώσεις παρακολούθησης. Εμψυχωτές-εισηγητές, είναι ο Τάσος Ράτζος, σκηνοθέτης, ο Κώστας Βόμβολος, συνθέτης, η Ανθή Σαμαρτζίδου, συγγραφέας-εικονο-γράφος και η Λένα Μοσχά, κινησιολόγος.
Τα εργαστήρια του σεμιναρίου είναι: οι «Βάκχες» με εμψυχωτή τον Τάσο Ράτζο, σκηνοθέτη. Τα «Χορικά από τις Βάκχες» με εμψυχωτή τον Κώστα Βόμβολο, συνθέτη. Το «Σατυρικόν Δράμα» – Δημιουργική Γραφή και storyboards με εμψυχώτρια την Ανθή Σαμαρτζίδου, συγγραφέα-εικονογράφο. Για όλα τα εργαστήρια θα υπάρχει Κινησιολογία Θεάτρου με εμψυχώτρια τη Λένα Μοσχά. Θα υπάρχουν περιβαλλοντικές δράσεις στον ποταμό Νέστο (μονοπάτια) και επίσκεψη στον καταρράκτη Αγίας Βαρβάρας με υπεύθυνους του ΚΠΕ Παρανεστίου. Στις 6 Ιουλίου θα γίνουν παράλληλες δράσεις στο ποτάμι (τοξοβολία, καγιάκ, αναρρίχηση, flying fox) και το αποχαιρετιστήριο πάρτι.
Σε ό,τι αφορά το κόστος που καλύπτει εργαστήρια – έντυπα σεμιναρίου – διαμονή 6 νύχτες στον οικισμό Μεσοχωρίου και πλήρη διατροφή, ανέρχεται σε 300 ευρώ η γενική συμμετοχή, 270 ευρώ για φοιτητές και 150 ευρώ μόνο για συμμετοχή στα εργαστήρια.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης είναι η 15η Ιουνίου του 2022 (οι θέσεις είναι περιορισμένες). Η κράτηση της θέσης γίνεται με προκαταβολή του 50% του κόστους συμμετοχής και εξόφληση κατά την προσέλευση στον χώρο. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνο 6948204131 (κα Αθηνά Παπαδοπούλου) και στο 6942015069 (κα Κατερίνα Μανούση), ενώ το email επικοινωνίας είναι: rroesdrama@gmail.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ