Το 6ο Γυμνάσιο Δράμας «βάζει φρένο» στον διαδικτυακό εκφοβισμό

Φιλοξενεί 30 μαθητές από Ισπανία, Ιταλία και Πολωνία στο πλαίσιο του Erasmus+

0
3834

Τριάντα μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία όπως και έξι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη Δράμα με οικοδεσπότες τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Δράμας, στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Erasmus+.

Μάλιστα πολλοί από τους μαθητές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών φιλοξενούνται και διαμένουν σε σπίτια μαθητών του 6ου Γυμνασίου της Δράμας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Η εκπαιδευτικός του 6ου Γυμνασίου κα Γρηγορία Παναγοπούλου, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ είπε ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο πρόγραμμα Erasmus plus, έγινε χθες επίσκεψη στο φαράγγι της Πετρούσας, ενώ προχθές στον χώρο του 6ου Γυμνασίου έγινε μία δίωρη μεγάλη δράση και ταυτόχρονα ενημέρωση για τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Σήμερα οι 15 μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και οι φιλοξενούμενοί τους από την υπόλοιπη Ευρώπη θα πραγματοποιήσουν, ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων όπου θα γίνει και απαγγελία αποσπάσματος από την “ΕΛΕΝΗ” του Ευριπίδη που διδάσκεται στην Γ’ Γυμνασίου. Ειδικότερα στη συγκεκριμένη δράση θα διαβαστούν στίχοι, από μαθήτρια του 6 ου Γυμνασίου Δράμας στα αρχαία ελληνικά από το προοίμιο της τραγωδίας του Ευριπίδη “ΕΛΕΝΗ”.
Οι δράσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν θέμα τον εκφοβισμό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Κατά την επίσκεψη στο Φαράγγι της Πετρούσας οι μαθητές χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ και φώναζαν όλοι μαζί συνθήματα κατά του εκφοβισμού. Επίσης κατά την δράση που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος στο 6ο Γυμνάσιο πριν από τρείς ημέρες, πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο “brainstorming” (που σημαίνει κυριολεκτικά «καταιγισμός ιδεών») στην διάρκεια του οποίου οι μαθητές έλαβαν ενημέρωση για τον εκφοβισμό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό και για τους τρόπους που μπορούν να προστατευθούν από αυτό. Στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά στους κινδύνους του διαδικτυακού εκφοβισμού και επίσης έγινε προσπάθεια να διερευνηθούν τα αισθήματα του θύματος και του θύτη των περιπτώσεων εκφοβισμού.
Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου είναι διετούς διάρκειας. Άρχισε την 1η Οκτωβρίου του 2018 και ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020. Το σχολείο συμμετέχει για τρίτη φορά σε προγράμματα αυτής της μορφής. Μία φορά στο πρόγραμμα Comenius και δυο φορές στο Erasmus+.
Το Erasmus+ είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για τη στήριξη της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της νεολαίας και του αθλητισμού στην Ευρώπη. Με προϋπολογισμό 14,7 δισ. ευρώ, δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν εμπειρία και να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εξωτερικό. Το Erasmus+ πέραν των άλλων προσφέρει δυνατότητες σε άτομα όλων των ηλικιών, βοηθώντας τα να αναπτύσσουν και να ανταλλάσσουν γνώσεις και εμπειρίες σε ιδρύματα και οργανισμούς που βρίσκονται σε διάφορες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ