Το ΑΣΕΠ ολοκλήρωσε την προκήρυξη – Οι πρώτες 52 θέσεις στις φυλακές Δράμας

0
7190

– Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη, ότι στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο η 4Κ/2021 με την οποία γίνονται οι πρώτες προσλήψεις στις φυλακές Νικηφόρου
– Αναλυτικά οι θέσεις που ζητά η προκήρυξη για τη Δράμα

Την Τετάρτη ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η προκήρυξη 4Κ/2021. Στην προκήρυξη περιλαμβάνονται και οι 52 θέσεις προσωπικού για τη στελέχωση του νέου καταστήματος κράτησης Δράμας στον Νικηφόρο. Η προκήρυξη αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας συνολικά 76 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι 52 θέσεις που αφορούν τη στελέχωση του καταστήματος κράτησης Δράμας είναι οι εξής:
-2 θέσεις ΠΕ Εγκληματολόγων,
-2 θέσεις ΠΕ Ιατρών (Ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής),
-1 θέση ΠΕ Ιατρών ειδικότητας Ψυχιατρικής,
-2 θέσεις ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας,
-3 θέσεις ΠΕ Κοινωνιολόγων,
-1 θέση ΠΕ Οδοντιάτρων,
-7 θέσεις ΠΕ Σωφρονιστικού Ενηλίκων,
-3 θέσεις ΠΕ Ψυχολόγων,
-5 θέσεις ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού,
-1 θέση ΤΕ Μηχανικών (Ειδ. Ηλεκτρολόγων),
-1 θέση ΤΕ Μηχανικών (Ειδ. Ηλεκτρονικών),
-1 θέση ΤΕ Πληροφορικής,
-4 θέσεις ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Ειδ. Κοινωνικής Εργασίας,
-5 θέσεις ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Ειδ. Νοσηλευτικής),
-5 θέσεις ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού,
-2 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικής,
-3 θέσεις ΔΕ Οδηγών,
-1 θέση ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Ηλεκτρολόγου),
-1 θέση ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Ηλεκτρονικού),
-2 θέσεις ΔΕ Τεχνικού (Ειδ. Μαγείρων).

Οι 76 θέσεις της προκήρυξης κατανέμονται στους εξής φορείς: Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), στο Επιμελητήριο Άρτας, στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στο Επιμελητήριο Λάρισας, στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας, στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας (Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη), στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) – Ν.Π.Ι.Δ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και στην Υπηρεσία Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Τ. – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης).
Πρόκειται για την πρόσληψη των πρώτων 52 εκ των 258 συνολικά προσλήψεων που ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν για το κατάστημα κράτησης της Δράμας.
Το προσωπικό που θα προσληφθεί για τη στελέχωση του καταστήματος κράτησης Δράμας, είναι μέρος των 258 θέσεων που θα καλυφθούν συνολικά για τη λειτουργία του. Σε αυτές δεν εντάσσονται οι θέσεις φυλακτικού προσωπικού οι οποίες θα προκηρυχθούν στη συνέχεια.
Η διαδικασία της στελέχωσης του νέου καταστήματος κράτησης απασχολεί εδώ και καιρό την τοπική κοινωνία, που προσδοκά μέσα από τη λειτουργία του να απασχοληθεί τριψήφιος αριθμός πολιτών στη συγκεκριμένη δομή, η ολοκλήρωση της οποίας ήταν περιπετειώδης όσο και πολύχρονη με πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Η πρόσφατη αναφορά του Θεόφιλου Ξανθόπουλου στο θέμα της στελέχωσης των φυλακών
Για το θέμα των καθυστερήσεων, που αφορούν τη διαδικασία στελέχωσης του νέου καταστήματος κράτησης, η πιο πρόσφατη αναφορά έγινε επισήμως στη Βουλή τις προηγούμενες ημέρες, από τον Βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης τη Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κ. Θεόφιλο Ξανθόπουλο. Ο ίδιος μίλησε για μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης που εδώ και 21 μήνες δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες προσλήψεων και τα προβλήματα στελέχωσης των καταστημάτων κράτησης με φυλακτικό προσωπικό. Όπως είπε, κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η κυβέρνηση δεν ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό 6Κ για την πρόσληψη 500 υπαλλήλων φυλακών μέσω ΑΣΕΠ, που παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες είχε προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ ένας ακόμη διαγωνισμός για την πρόσληψη 639 υπαλλήλων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης για τις ανάγκες καταστημάτων κράτησης, μεταξύ των οποίων και του Νικηφόρου Δράμας, παραμένει σε εκκρεμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ