Το Δραμινό περιοδικό «Δίοδος 66100» παρουσιάστηκε στα «Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύματα» του Φεστιβάλ Δράμας

0
1413

Tο νέο τεύχος του περιοδικού λόγου και τέχνης «Δίοδος 66100», απασχόλησε την πρώτη μέρα των λογοτεχνικών εκδηλώσεων «Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύματα» του φετινού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Για το εξαμηνιαίο περιοδικό «Δίοδος 66100» μίλησαν ο διευθυντής σύνταξης και συγγραφέας Βασίλης Τσιαμπούσης και δύο μέλη της συντακτικής επιτροπής, ο φωτογράφος Σάκης Γαλόπουλος και ο ποιητής Γιώργος Κασαπίδης. Ο Β. Τσιαμπούσης μετά από μία αναδρομή στην ιστορία της έκδοσης και σχολίασε ότι «πλέον το περιοδικό αναγκάζεται να επιλέγει αυστηρά τα κείμενα και τις φωτογραφίες που θα φιλοξενήσει λόγω της πληθώρας των θεμάτων που καταφθάνουν στα γραφεία του». Από την πλευρά του ο Σάκης Γαλόπουλος αναφέρθηκε στα φωτογραφικά αφιερώματα του περιοδικού καθώς και στις δράσεις που πραγματοποιούνται με δημιουργούς από τη Δράμα και ολόκληρη τη χώρα. Ο ποιητής Γιώργος Κασαπίδης μετά από αναφορές σε ποιητές, έργα των οποίων φιλοξενήθηκαν στις σελίδες του περιοδικού, σημείωσε πως «όλα αυτά τα χρόνια που εκδίδεται το περιοδικό έχουν φιλοξενηθεί πάνω από 110 ποιητές». Τέλος κοινός τόπος των τοποθετήσεων και των τριών ήταν η σημαντική προσφορά της εταιρίας Raycap για την έκδοση του περιοδικού «Δίοδος 66100».
Οι βιβλιοπαρουσιάσεις του Φεστιβάλ Δράμας, τα «Αίθρια Λογοτεχνικά Απογεύματα» γίνονται στον αίθριο χώρο του Πολυχώρου «Ελευθερία» στο κέντρο της Δράμας, κάθε απόγευμα στις 7.
Φέτος, τη σκυτάλη από τον καταξιωμένο συγγραφέα και δημοσιογράφο Παύλο Μεθενίτη, ο οποίος την τελευταία δεκαετία επιμελούνταν και παρουσίαζε την πολύ επιτυχημένη παράλληλη εκδήλωση του Φεστιβάλ, πήρε η συγγραφέας και πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας» Πολύνα Μπανά, η οποία κατά την έναρξη της εκδήλωσης έκανε μία αναδρομή στην πορεία του θεσμού σημειώνοντας πως ήταν μια ιδέα του αείμνηστου καλλιτεχνικού διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλου, που αρχικά υλοποιήθηκε από τον αξέχαστο ποιητή Ανδρέα Παγουλάτο και στη συνέχεια από τον Παύλο Μεθενίτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ