Σήμερα η παρουσίαση της μεγάλης επένδυσης στις Ελευθερές

Από την εταιρεία «KNC Kυριάκος & Νικόλαος Χαρακίδης Α.Ε.»

0
2840

Η παρουσίαση της μεγάλης επένδυσης, της «KNC Kυριάκος & Νικόλαος Χαρακίδης Α.Ε.» που αφορά την αξιοποίηση του χώρου που ανέλαβε η εταιρεία στα Λουτρά Ελευθερών της Καβάλας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου στις 10:30 π.μ.–1:30 μ.μ. στο Batis Multiplex της Καβάλας.

Η επένδυση που έχει προχωρήσει αδειοδοτικά θα παρουσιαστεί σε φορείς της περιοχής και της περιφέρειάς μας αλλά και σε επιχειρηματίες τους οποίους αφορά η κατασκευή και λειτουργία της επένδυσης.
Στην ίδια παρουσίαση οι φορείς θα ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της επένδυσης. Πότε αυτή θα λειτουργήσει και τον αντίκτυπο που θα έχει στην τοπική οικονομία. Όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο κ. Νικόλαος Χαρακίδης η επένδυση αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το καλοκαίρι του 2021. Η επένδυση είναι της τάξης περίπου των 30 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει 155 δωμάτια εκ των οποίων τα 12 είναι βίλες και το 35% σουίτες. Θα παρουσιαστεί το 5άστερο Spa Resort, για το οποίο όπως σημείωσε ο κ. Νικόλαος Χαρακίδης, η εταιρεία στοχεύει να είναι το πρώτο Resort εκτός πόλης στην Ελλάδα το οποίο θα είναι ανοικτό 355 ημέρες τον χρόνο αποβλέποντας να αποτελέσει «all year round» προορισμό.
Όπως επεσήμανε ο κ. Χαρακίδης, η επένδυση τοποθετεί την Καβάλα πραγματικά στον τουριστικό χάρτη και ταυτόχρονα δημιουργεί περίπου 200 θέσεις εργασίας άμεσες και 500 θέσεις εργασίας έμμεσες με βάση τις μελέτες που έχουν γίνει. Η προσπάθεια αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου πέρασε από αρκετά εμπόδια κάτι που γίνεται αντιληπτό εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 2012 έως το 2017 δεν κατέληξε επιτυχώς κανένας διαγωνισμός για την συγκεκριμένη έκταση. Η KNC ανέλαβε τον χώρο από το 2017 και ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά εμπόδια με την συμβολή και των τοπικών φορέων κατόρθωσε να προχωρήσει για να φθάσει στο σημερινό πολύ ώριμο στάδιο.
Για τις κατασκευαστικές ανάγκες της επένδυσης θα χρησιμοποιηθούν 35 στρέμματα δομημένου χώρου σε μία έκταση 785 στρεμμάτων που μισθώνεται από την ίδια εταιρεία.
Στόχος είναι να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν ως πλεονέκτημα οι γνωστές ιαματικές πηγές των Ελευθερών ώστε να υπάρχουν επισκέψεις τουριστών ιαματικού τουρισμού σε όλη την διάρκεια του έτους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!