Το Φεστιβάλ Δράμας συμμετέχει στην εθνική αποστολή για το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Clermont – Ferrand

1
1834

Γ. Δεμερτζής: «H συνεργασία μεταξύ του Φεστιβάλ Δράμας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont – Ferrand, αναπτύσσεται περαιτέρω»


Στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont – Ferrand, που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Ιανουαρίου – 4 Φεβρουαρίου 2023, στο Clermont – Ferrand Γαλλίας, προκειμένου να στηρίξει την ελληνική συμμετοχή καθώς και ολόκληρο τον κατάλογο ελληνικών ταινιών μικρού μήκους, μέσω της στελέχωσης του περιπτέρου της Ελλάδας αλλά και της διοργάνωσης εκδήλωσης, σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ θα συμμετάσχει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Γιάννη Σακαρίδη, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Γιώργος Δεμερτζής, ο οποίος είπε ότι η συνεργασία μεταξύ του Φεστιβάλ Δράμας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont – Ferrand, αναπτύσσεται περαιτέρω.
Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να φιλοξενηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Δράμα, το πρόγραμμα “Εuro Connection” κάτι που έχει ήδη συμφωνηθεί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Clermont – Ferrand.
Οι ελληνικές ταινίες, οι οποίες συμμετέχουν φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont – Ferrand και οι οποίες έχουν περάσει από το φεστιβάλ της Δράμας είναι οι: “Αirhostess – 737” σε σκηνοθεσία του Θανάση Νεοφώτιστου Head Programmer του Νέου Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας και σε παραγωγή των Δημήτρη
Τσακαλέα και Ιωάννας Μπολομύτη. Η ταινία που προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Δράμας χωρίς να συμμετάσχει στο διαγωνιστικό μέρος, θα διαγωνιστεί στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους Clermont – Ferrand. Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Προώθησης του Ε.Κ.Κ. και το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης λόγω Covid του ΥΠΠΟΑ. Όπως και η ταινία “Νothing Holier than a Dolphin” σε σκηνοθεσία της Ισαβέλλας Μαργάρα και παραγωγή της Κυριακής Βήρου. Η εν λόγω ταινία θα κάνει την διεθνή πρεμιέρα της στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Ταινιών Μικρού Μήκους του ίδιου Φεστιβάλ.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες ταινίες, θα συμμετάσχει η ταινία «Έλα να σου πω» σε σκηνοθεσία και παραγωγή της Κατερίνας Φιλιώτου, η οποία επιστρέφει στο Φεστιβάλ όπου έκανε την πρεμιέρα της το 2001 και θα προβληθεί στο παράλληλο πρόγραμμα του Φεστιβάλ “Libido”. Η ταινία είναι συμπαραγωγής του ΕΚΚ.
Παράλληλα στο πρόγραμμα “Εuro Connection” της αγοράς του Φεστιβάλ θα συμμετάσχει η ελληνική in progress ταινία «Γραμβούσα» σε σκηνοθεσία Σταύρου Πετρόπουλου και παραγωγή Λεωνίδα Κωνστανταράκου, η οποία έχει χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Μικρού Μήκους του ΕΚΚ.

Σε σχέση με το Φεστιβάλ Δράμας αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ανακοίνωσε πως άνοιξαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας», σημειώνοντας ότι η πολυαναμενόμενη Κινηματογραφική Σχολή από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο που θα διασυνδέεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, όμως θα γίνονται και δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ» ο στόχος για τον αριθμό των φοιτητών που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα την πρώτη χρονιά πιθανόν θα ξεπεραστεί, όπως προκύπτει από τον αριθμό των μέχρι τώρα αιτήσεων των ενδιαφερομένων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!