Το Φεστιβάλ Δράμας συστήνεται στο Βερολίνο

1
1686

Νέα συνεργασία με το «The Greek Film Festival in Berlin»


 

Τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ανακοίνωσε χθες το The Greek Film Festival in Berlin. Το Φεστιβάλ Δράμας αναπτύσσει όλο και περισσότερο τις διεθνείς του συνεργασίες μέσα από τις οποίες το ίδιο βελτιώνεται συνεχώς αλλά παράλληλα γίνεται και ακόμη περισσότερο αναγνωρίσιμο στο διεθνές περιβάλλον.
Η συνεργασία με το “The Greek Film Festival in Berlin” προέκυψε μετά από συζητήσεις που γίνονται για περισσότερο από ένα χρόνο και στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και την κοινή αγάπη των δύο φεστιβάλ για την ελληνική ταινία. To The Greek Film Fesitval in Berlin είναι το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου και ιδρύθηκε ως Hellas Filmbox Berlin το 2015.
Το The Greek Film Fesitval in Berlin δίνει την μοναδική ευκαιρία στο γερμανικό και διεθνές κοινό να παρακολουθήσει στην μεγάλη οθόνη τις καλύτερες νέες ταινίες του σύγχρονου ελληνικού σινεμά.
Το φεστιβάλ γίνεται στην καρδιά του Βερολίνου, το Mitte, και τον ιστορικό κινηματογράφο Babylon. Mε την παρουσία σκηνοθετών, παραγωγών, διακεκριμένων Κριτικών Επιτροπών, επαγγελματιών του κινηματογράφου, οργανώνοντας αφιερώματα, συζητήσεις, εκθέσεις, εγκαταστάσεις και happenings. Το The Greek Film Festival in Berlin είναι από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα που γίνονται στην πόλη.
Για την φετινή 8η έκδοση του The Greek Film Festival in Berlin, η Δράμα θα έχει παρουσία στο Βερολίνο με την διοργάνωση ενός session του Cinematherapy με την Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου, μια παράλληλη εκδήλωση του φεστιβάλ της Δράμας που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και τρία χρόνια.
Η κινηματογραφοθεραπεία (Cinematherapy) είναι η χρήση ταινιών για την κινητοποίηση και αναγνώριση συναισθημάτων ή για την εξαγωγή συμπερασμάτων για περαιτέρω συζήτηση στο πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας. Χρησιμοποιείται για να ενθαρρύνει το κοινό να κατανοήσει σχεδόν οποιοδήποτε θέμα, επειδή η κινηματογραφική εικόνα καλύπτει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα θεμάτων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει προβολή μιας μικρού μήκους ταινίας και μετά μια συζήτηση που θα κατευθύνεται από την ψυχοθεραπεύτρια σε μια μοναδική διάδραση που παντρεύει την ψυχοθεραπεία με την τέχνη του σινεμά. Με παρών τον σκηνοθέτη και τους προγραμματιστές του φεστιβάλ, το session θα εστιάσει ιδιαίτερα στην κωμωδία, τα κωμικά στοιχεία, το γέλιο και την σάτιρα. Παρασκευή, 31 Μαρτίου, OVAL Babylon, 18:00 – Είσοδος ελεύθερη.
Η Ντενίς Νικολάκου είναι Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια (MSc in Integrative Psychotherapy. Από το 2014 ασχολείται με τον συντονισμό ομάδων αυτογνωσίας, προσωπικής ανάπτυξης και θεραπείας χρησιμοποιώντας την τέχνη του κινηματογράφου ως μέσο έκφρασης, ψυχοεκπαίδευσης και θεραπείας. Από το 2020 είναι επικεφαλής του προγράμματος Cinematherapy στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας όπου εισήγαγε και έκανε γνωστό για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό το πρόγραμμα Cinematherapy με τον οσκαρικό σκηνοθέτη Pawel Pawlikowski.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!