Το Λύκειο Ελληνίδων υποδέχεται τους καινούργιους φίλους του

0
2715

Με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας λόγω covid θα γίνει η λειτουργία των τμημάτων.
Τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά από Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.

Για μια ακόμη χρονιά το Λύκειο των Ελληνίδων Δράμας άρχισε να υποδέχεται καινούργιους φίλους που σύντομα θα είναι χορευτές αλλά και πρεσβευτές της παράδοσης του τόπου μας.
Το Λύκειο Ελληνίδων της Δράμας δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο σημαντικούς σε δραστηριότητα πολιτιστικούς συλλόγους της Δράμας. Έχει πολύχρονη πορεία αλλά και προσφορά στην πόλη της Δράμας με αφετηρία την 23η Μαίου του 1946. Ιδρύθηκε από γυναίκες της πόλης προκειμένου να συνδράμει στην επαναδημιουργία του πολιτιστικού γίγνεσθαι της πόλης της Δράμα; μετά τη Βουλγαρική κατοχή. Στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι και σήμερα το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας βρίσκεται σε μία διαρκή προσπάθεια διάσωσης της τοπικής λαογραφίας και διάχυσης των τοπικών εθίμων, των παραδοσιακών ενδυμασιών και χορών, της λαϊκής τέχνης και μουσικής από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας ενώ δημιούργησε μεταξύ άλλων και την πρώτη νοσηλευτική σχολή.
Φέτος, κάτω από τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες της χρονιάς που διανύουμε, παρόλα αυτά σε έναν υπέροχο χώρο, στην αίθουσα Χαρμούση έκτασης 235 τετραγωνικών μέτρων το Λύκειο Ελληνίδων επιδιώκει να παρέχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια στα μέλη του, προσαρμόζοντας τις δράσεις του στις δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην εποχή του κορονοιού.
Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας, οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και θα συνεχιστούν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. ενώ τα μαθήματα αρχίζουν κανονικά από Δευτέρα 1η Οκτωβρίου.
Η λειτουργία όλων των τμημάτων θα γίνει λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και προστασίας λόγω του κορονοϊού.

Αναλυτικά τα μέτρα προστασίας: Τα μαθήματα/πρόβες θα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα στον προαύλιο χώρο του Λυκείου μας στην αρχή των μαθημάτων, ενώ στην συνέχεια στην αίθουσα Χαρμούση που είναι ο μεγαλύτερος χώρος για πρόβα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία.
Το πρόγραμμα των μαθημάτων/προβών θα είναι προσαρμοσμένο για να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής για τους συμμετέχοντες.
Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ των χορευτών.
Όλοι οι συμμετέχοντες στα τμήματα σε περίπτωση απουσίας τους είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τον δάσκαλο ή τον υπεύθυνο εφορίας χορού.
Ο οποιοσδήποτε αισθανθεί έστω και ελαφριά κάποια από τα συμπτώματα του covid-19 δεν έρχεται στο μάθημα/πρόβα και ενημερώνει τον δάσκαλο ή τον υπεύθυνο του χορευτικού για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας. Το ίδιο ισχύει κι αν κάποιο μέλος της οικογένειάς μας έχει αντίστοιχα συμπτώματα.
Θα υπάρχουν αντισηπτικά στο χώρο ώστε όλοι να απολυμαίνουν τα χέρια τους κατά την είσοδό τους στο χώρο.
Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στο χώρο.
Θα υπάρχει διαφορά μισής ώρας μεταξύ των μαθημάτων/προβών για να μην υπάρχει συνωστισμός στην αλλαγή των τμημάτων.
Μεταξύ των τμημάτων θα γίνεται απολύμανση του χώρου διδασκαλίας καθώς και αντικειμένων με ατμό.
Θα υπάρχουν γάντια μιας χρήσης για όλους.
Συνιστάται να μην αλλάζουν ρούχα οι χορευτές μέσα στο χώρο του Λυκείου, αλλά να έρχονται προετοιμασμένοι από το σπίτι.
Οι τουαλέτες (μόνο σε έκτακτη ανάγκη θα χρησιμοποιείται) καθώς και η κουζίνα θα παραμένουν κλειστές.
Οι χορευτές – χορεύτριες θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα, ( θα δοθούν τις επόμενες μέρες οδηγίες και διευκρινήσεις για την χρήση ή μη της μάσκας κατά την διάρκεια της χορευτικής πρόβας).
Ο κάθε χορευτής φέρει μαζί του μπουκάλι με νερό και πετσέτα.
Για την πληρωμή των μηνιαίων συνδρομών, οι ενδιαφερόμενοι θα εισέρχονται στο γραφεία του σωματείου, ένα-ένας, με μάσκα και γάντια.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Λυκείου Τέρμα Ηπείρου, πληροφορίες και λεπτομέρειες στα τηλέφωνα 2521039167, 6932241636 κ. Πασχαλίδου Ελένη και 6942848426 κ. Σοουτλή Τούλα, όλη την εβδομάδα από Δευτέρα – Παρασκευή 7:00 μ.μ.- 9:00 μ.μ., καθώς και στο e-mail: ledramas@yahoo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!