Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα

0
257

Το Μουσικό Σχολείο Δράμας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με τίτλο Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία…, προς τιμήν τού Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, τις οποίες συνδιοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2023.
Το Μουσικό Σχολείο Δράμας εκπροσωπούν ο Βυζαντινός Χορός Ανδρών, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και η Ορχήστρα Μουσικής Έκφρασης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1) Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00, στην Πλατεία Ελευθερίας Καβάλας: Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής
2) Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 και ώρα 20:00: Μουσικοχορευτική Πατινάδα
Οι μαθητές/τριες θα περιδιαβούν στους πεζόδρομους της πόλης με λύρες, γκάιντες και νταχαρέδες, σε συνεργασία με ντόπιους μουσικούς και χορευτές από τα χωριά τής Δράμας.
3) Ο Βυζαντινός Χορός Ανδρών θα ψάλει κατά τη Θεία Λειτουργία το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου 2023, στον Ιερό Ναό τής Αγίας Βαρβάρας.
4) Οι μαθητές/τριες, μετά τα βιωματικά εργαστήρια, την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 20:30, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, θα ψάλουν, θα παίξουν μουσική και θα ερμηνεύσουν ύμνους της Ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και έργα τής δημώδους Ελληνικής Μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ