Home Δράμα Το όνομα του Χρήστου Σταυριανίδη στο γυμναστήριο του 13ου Δημοτικού Σχολείου

Το όνομα του Χρήστου Σταυριανίδη στο γυμναστήριο του 13ου Δημοτικού Σχολείου

0

Συζήτηση για την γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δράμας που αφορά την ονομασία της αίθουσας γυμναστηρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου, σε “Χρήστος Σταυριανίδης’’  και τις αναγκαίες εργασίες εξωραϊσμού  και ανακαίνισης, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας που θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη στις 18.00 το απόγευμα.
Ο σύλλογος διδασκόντων του 13ου Δημοτικού Σχολείου αφού έλαβε υπόψη την εισήγηση του Διευθυντή του  σχολείου, τη λαμπρή και καταξιωμένη πορεία του Χρήστου Σταυριανίδη ως εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, αλλά κι τις πολλές διακρίσεις του στον χώρο του αθλητισμού, καθώς και την ανάγκη προβολής του εκλιπόντος ως φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες μαθητικές γενιές αποφάσισε να ονομάσει την αίθουσα γυμναστηρίου του 13ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας σε «Αίθουσα Γυμναστικής Χρήστος Σταυριανίδης». Επίσης  συζήτησε και για τα προβλήματα που αφορούν στην υλικοτεχνική υποδομή του γυμναστηρίου και επεσήμανε την ανάγκη για αντικατάσταση του δαπέδου στο γυμναστήριο και τον εξωραϊσμό του με βάψιμο και επιδιόρθωση περσίδων, εν όψη της σχετικής εκδήλωσης ονομασίας της αίθουσας που θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η Δημοτική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας, εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη της στο αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του 13ου Δημοτικού Συμβουλίου και γνωμοδότησε θετικά, αποστέλλοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο το απόγευμα.
Ο Χρήστος Σταυριανίδης ήταν καθηγητής σωματικής αγωγής στο 13ο Δημοτικό Σχολείο. Αλλά και επί πολλά χρόνια ορειβάτης, ποδηλάτης, δρομέας και προπονητής ποδηλασίας, με πάθος για την ορεινή φύση. Το παλιό ανιχνευτικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που εντοπίστηκε στην περιοχή του Φρακτού τον Ιούνιο του 2024, εντοπίστηκε από  τον ίδιο. Το χαμένο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί αναγκαστικά στις 2 Ιανουαρίου 1951 βόρεια του Παρανεστίου στο δάσος του Φρακτού. Οι πιλότοι του, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, διασώθηκαν από κατοίκους της περιοχής και το αεροσκάφος παρέμεινε στην περιοχή εύκολα εντοπίσημο μέχρι την δεκαετία του ’80. ¨Όταν το δάσος του Φρακτού  κηρύχθηκε Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης βρέθηκε σε καθεστώς απόλυτης προστασίας και σταμάτησε η ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή. Η άγρια βλάστηση που αναπτύχθηκε γύρω από το αεροσκάφος το έκανε, στα χρόνια που πέρασαν, δυσκολότερα διακριτό.
Δυστυχώς ο  Χρήστος Σταυριανίδης εντοπίστηκε νεκρός σε γκρεμό της περιοχής του Φρακτού, τον Ιούνιο του 2025, μετά από εμφάνιση αρκούδας κατά τη διάρκεια ορειβατικής διαδρομής που έκανε με συνοδοιπόρο του στο βουνό. Μετά από μια μακρά επιχείρηση το σώμα του εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την ΕΜΑΚ σε δύσβατο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Χρυσούπολη και μετά στην Καβάλα, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση και θλίψη στην τοπική κοινωνία .

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version