Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του ΦΤΜΜ Δράμας

Με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις αρχίζουν από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου οι δράσεις του 41ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

0
3336

Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Τερζής, “Έχουμε ήδη γυρίσει την σελίδα των 40 χρόνων του Φεστιβάλ και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή, η οποία σηματοδοτείται από πόρους που κυρίως δεν προέρχονται από τον Δήμο Δράμας. Στοχεύουμε ο Δήμος να μην επιβαρύνεται οικονομικά από το φεστιβάλ. Θέλουμε το ΦΤΜΜ Δράμας να περάσει σε άλλη εποχή. να αυτοχρηματοδοτείται. Να αναζητήσει Ευρωπαικά Προγράμματα. Να ξεπεράσουμε την σταθεροποίηση του θεσμού στη Δράμα και να περάσουμε στην ανάπτυξή του αφού ο Κινηματογράφος θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού προγράμματος για τον Νομό μας”.
Όπως είπε εξάλλου σχετικά με το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, “Το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το βιβλίο που εκδόθηκε από πέρσι σχετικά με την Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας και θα πραγματοποιηθεί μία βραδιά αφιερωμένη στους ανθρώπους της Λέσχης στην μικρή αίθουσα του Πολιτιστικού Οργανισμού. Το βιβλίο θα δοθεί βέβαια σε όλους τους ανθρώπους της Κινηματογραφικής Λέσχης που ήταν οι προτεργάτες του Φεστιβάλ και οι οποίοι θα μπορούν να το συμπληρώσουν με δικά τους στοιχεία προκειμένου να ακολουθήσει μια τελική και συμπληρωμένη έκδοση.
Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου όπως είπε ο κ. Α. Τερζής είχε προγραμματιστεί να προβληθούν κάποιες ταινίες στο συγκρότημα φιλοξενίας των μεταναστών που λειτουργεί στην Βιομηχανική Περιοχή της Δράμας. Ωστόσο αυτή η δράση αναβλήθηκε επ’ αόριστον διότι μεσολάβησαν τα πρόσφτατα γεγονότα (επίθεση με μαχαίρι από μετανάστη που διέμενε στο Κέντρο Φιλοξενίας) στην Κοινότητα Μυλοποτάμου. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός θεώρησε ότι θα πρέπει να αναβληθεί η προγραμματισμένη δράση διότι με ότι μεσολάβησε δεν επρόκειτο να επιτευχθούν οι στόχοι της .
Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας σε συνεργασία με τους φορείς ΑΜΕΑ στην πλατεία θα παρουσιάσουν μια βραδιά πλούσια σε δράσεις και παιχνίδια ενώ γύρω στις 8.30 το βράδυ θα γίνει υποδοχή της ποδηλατοδρομίας που θα περάσει από τη Δράμα και στόχο έχει την ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Πρόκειται για Ποδηλατοδρομία που θα συμπεριλάβει περισσότερες από 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της αιμοδοσίας και την οποία διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος, από τις 11 εώς τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι ποδηλάτες θα δένουν στα μπράτσα των παρισταμένων μία κόκκινη κορδέλα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έχει τίτλο “Κόκκινη κλωστή με τη ζωή δεμένη”.
Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Κέντρου Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” σε μία εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Δράμας και του Κέντρου Νεότητας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου που θα ονομαστεί επίσημα την ίδια ημέρα αίθουσα “Γεώργιος Παρασίδης” και θα καταλήξει σε μία εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας όπου θα ζωντανέψουν μνήμες από την δράση και τους ανθρώπους που πέρασαν επί τριάντα χρόνια από το Κέντρο Νεότητας. Η βραδιά θα καταλήξει σε λαϊκό γλέντι με το μουσικό σχήμα “Επτά όγδοα”.
Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί βραδιά σε συνεργασία με αιμοδοτικές ομάδες, με το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας, με το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Ν. Δράμας «ΔΡΑΣΗ» και την Αστυνομία. Θα είναι μια βραδιά αφιερωμένη στην αιμοδοσία που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και λαμπαδηδρομία.
Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό ωδείο θα γίνει το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής, όπου θα είναι εισηγητές ο Παναγιώτης Μυλωνάς, Λαογράφος και παρουσιαστής στην ΕΤ-1 και την εκπομπή “Μουσική Παράδοση”, ο Λευτέρης Τσικουρίδης καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονία, τον Γιώργο Μαυρίδη, μουσικό και κατασκευαστή μουσικών οργάνων, τον Βασίλη Μπαντή, Ιεροψάλτη και ερμηνευτή του Ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού. Ο συντονισμός και η παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει από τον Λευτέρη Καλλινικίδη.
Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει μία μεγάλη χορωδιακή εκδήλωση με θέμα την “Μακεδονία” στο γήπεδο Κραχτίδη, όπου θα γίνει παρέλαση χορωδιακών τμημάτων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας. Στις 6.30 θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και θα ακολουθήσουν τα χορωδιακά τμήματα του “Διόνυσου” της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, του Μουσικοδραματικού Συλλόγου Χωριστής “Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία”, των Παραδοσιακών Μουσικών Γιαννιτσών, της Ένωσης Κυριών Δράμας και θα ακολουθήσουν παραδοσιακά τραγούδια του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών Κοζάνης.
Στις 16 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η τελετή Έναρξης, όπου αναμένονται φέτος από πλευράς επίσημων συμμετοχών και υπουργικά στελέχη. Στην έναρξη θα γίνουν και εξαγγελίες σχετικά με το μέλλον του Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας και την συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!