Το πρωτοποριακό πλάνο της ΠΑΕ Δόξα για τις Ακαδημίες

0
1236

«Ομπρέλα» σε τρία τμήματα!

Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας, με χαρά, υπερηφάνεια και μεγάλο αίσθημα ευθύνης, ανακοινώνει το καινοτόμο πρότζεκτ για τα τμήματα υποδομών.
Εκτός από την Κ19, στην απόλυτη και αποκλειστική δικαιοδοσία της ΠΑΕ περιλαμβάνονται πλέον ακόμα δυο τμήματα ακαδημιών.
Στην “ομπρέλα” της ΠΑΕ Δόξα θα βρίσκεται τόσο ο Αντώνης Καστρινός, όσο και η Δόξα Σιταγρών!
Υπεύθυνος στις αναπτυξιακές ηλικίες για τους “Μαυραετούς” αναλαμβάνει ο Στάθης Μελικίδης, με μεγάλη πείρα στη διαχείριση και ανάπτυξη στα τμήματα υποδομής.
Ο παλαίμαχος της Δόξας (1995-1996 στη Β΄ Εθνική) και του Πανδραμαϊκού (1986-1995), αλλά και αρκετών ομάδων του Νομού, άρχισε ως παίκτης στις ακαδημίες της Δόξας από το 1980 ως το 1983, πριν φύγει για τη Γερμανία (1983-1986), ενώ έχει δουλέψει στις υποδομές του Πανδραμαϊκού, ως υπεύθυνος και προπονητής, αλλά και την τελευταία πενταετία στα αναπτυξιακά τμήματα της Δόξας.
Την τελευταία τριετία στον Αντώνη Καστρινό (προπονητής) και νωρίτερα στα μικρότερα ηλικιακά τμήματα.

Ο Στάθης Μελικίδης ανέλυσε στην επίσημη ιστοσελίδα των “Μαυραετών” το πρωτοποριακό σχέδιο για ανάδειξη των ταλέντων της Δράμας, υπό τη “σκέπη” της ΠΑΕ Δόξα:
“Πραγματικά είναι ένα πλάνο που σπανίζει, ειδικά για ομάδες Β΄ Εθνικής, που κατά βάση περιορίζονται στην Κ19 και μετά είναι τα τμήματα του εκάστοτε Ερασιτέχνη. Δε βρίσκεις εύκολα τέτοια διασύνδεση. Είναι καινοτόμο πρότζεκτ, στα πρότυπα ομάδων όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Δεν θα υπάρχει καμία εξαρτημένη σχέση με τον Ερασιτέχνη, εκείνος θα διατηρεί άλλα τμήματα, για παράδειγμα ηλικιών από 5 ως 12-13 ετών. Το τμήμα του Δουμπέσσα διαλύθηκε. Έτσι, για να μη φύγουν τα παιδιά, άρχισε η συνεργασία με τη Δόξα Σιταγρών, ως μετάβασή τους. Θα λειτουργεί ως θυγατρική της Δόξας. Θα παίξει στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας και θα απαρτίζεται κατά βάση από παιδιά ηλικίας 15-16 ετών, γεννημένα τα έτη 2005 και 2006. Στην “ομπρέλα” της ΠΑΕ, ως ενδιάμεσο τμήμα από τη Δόξα Σιταγρών και την Κ19 θα βρίσκεται ο Αντώνης Καστρινός. Θα παίξει στην Α΄ κατηγορία του τοπικού. Για γεννηθέντες τις χρονιές 2003, 2004, 2005, που εν μέρει θα απασχολούν και το τμήμα της Κ19, αφού και εκείνη θα απαρτίζεται από παιδιά παρόμοιων ηλικιών. Θα υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλα τα τμήματα, ως συγκοινωνούντα δοχεία”.

«Ενιαία λειτουργία, 4 τμήματα με ίδια ένδυση-βάρος στην οργάνωση»
Για να συνεχίσει ο ίδιος: “Η ουσία με αυτό το πρότζεκτ είναι ότι θα προσπαθούμε πιο μεθοδικά να μην χάνονται ταλέντα του νομού Δράμας. Πρωτίστως του νομού μας και σε δεύτερη φάση θα δούμε. Θα “χτενίζουμε” την περιοχή για ο,τι καλύτερο στις μικρές ηλικίες. Για να έρχονται κάτω από τη στέγη της Δόξας και όχι άλλων ομάδων, ειδικά εκτός νομού. Είναι πρωτοποριακό, γιατί θα τα δουλεύουμε και θα τα κατεργαζόμαστε σε γόνιμες και παραγωγικές ηλικίες, φιλοδοξώντας να υιοθετήσουμε ενιαία φιλοσοφία σε όλα τα τμήματα της ΠΑΕ και γενικά σε όλη τη λειτουργία. Δίνουμε βάρος στην οργάνωση, με σημασία στη λεπτομέρεια. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη. Για μια διαφορετική και πιο άνετη καθημερινότητα. Για εμάς που είμαστε 40 χρόνια στο χώρο, είναι κάτι δυσεύρετο. Όλες οι ομάδες θα έχουν ενιαίο κώδικα ένδυσης, θα ντύνονται ομοιόμορφα. Κοινό ιματισμό, της εταιρείας Admiral, κάτι που επιβεβαιώνει τη γενικότερη συνοχή και σύνδεση, ανάμεσα στην πρώτη ομάδα και τις συνολικά τρεις θυγατρικές της”.

«Ισχυρό και διευρυμένο δίκτυο, δείχνει το δρόμο η τελευταία διετία»
Ακολούθως, ο Στάθης Μελικίδης πρόσθεσε: “Η ΠΑΕ Δόξα αποκτά ισχυρό και διευρυμένο δίκτυο. Έχουμε ήδη πολλούς παίκτες, δεν θα κάνουμε δοκιμές. Ευελπιστούμε να αγκαλιάσει ο κόσμος αυτή τη νέα προσπάθεια. Θα είμαστε κοντά σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού μας. Φιλοδοξούμε να δουν αυτά που θα γίνουν, να τα εκτιμήσουν και να μας πιστέψουν. Να μη φεύγουν νεαροί ποδοσφαιριστές εκτός νομού. Ο στόχος ασφαλώς είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη ταλέντων, που αύριο-μεθαύριο θα είναι τα νέα αστέρια στο ρόστερ της πρώτης ομάδας της Δόξας. Η ΠΑΕ δείχνει το δρόμο την τελευταία διετία. Αρκετά παιδιά προωθήθηκαν από τα σπλάχνα της ομάδας, έκαναν το άλμα για την ανδρική ομάδα. Πρέπει να υπάρξει συνέχεια, δουλειά σε βάθος και να συνεχίσουν να ανεβαίνουν τις κλίμακες και τη σκάλα, με δουλειά, υπομονή και σταθερά βήματα”.

«Ενημέρωση σε γονείς και παιδιά. Ορόσημο η πρώτη χρονιά»
Συμπληρώνοντας, ο Στάθης Μελικίδης αναφέρθηκε στην πρώτη σημαντική ενημέρωση, που σηματοδότησε τη νέα εποχή: “Η ουσία είναι ότι έχουμε ξεκινήσει ήδη. Χθες Τετάρτη ανακοινώθηκε σε γονείς και παιδιά ο προγραμματισμός, σε συγκέντρωση στο γήπεδο της Δόξας. Ενημερώθηκαν για τη νέα λειτουργία στις αναπτυξιακές ηλικίες. Η πρώτη χρονιά της εφαρμογής του νέου σχεδιασμού θα είναι ορόσημο”.

Τα προπονητικά επιτελεία
Όσο για τα τεχνικά τιμ; “Προχωράμε σε αλλαγές και νέους προπονητές. Ο Λεωνίδας Βογιατζόγλου θα είναι προπονητής στον Αντώνη Καστρινό και ο Παντελής Καλλιμάνης στη Δόξα Σιταγρών. Ο γυμναστής Άγγελος Μπόσκος και ο προπονητής τερματοφυλάκων, Λουκάς Αποστολίδης, θα βρίσκονται ως συνεργάτες στα προπονητικά επιτελεία και των δυο τμημάτων”.

Οι εγκαταστάσεις και η «πρώτη»
“Υπάρχουν εγκαταστάσεις και υποδομές, όπως το βοηθητικό της Δόξας, στο πλαστικό. Άρτιες αθλητικές εγκαταστάσεις διαθέτει η Δόξα Σιταγρών, τόσο για αγώνες όσο και για προπονήσεις, ενώ θα αξιοποιήσουμε και το γήπεδο του Ποντιακού Αργυρούπολης, θα μας διευκολύνει σε υποχρεώσεις και δραστηριότητές μας. Η έναρξη της προετοιμασίας και για τα δυο τμήματα ορίστηκε για τις 23 Αυγούστου, στις 18.30 στο βοηθητικό της Δόξας”, κατέληξε ο υπεύθυνος αναπτυξιακών τμημάτων των “Μαυραετών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!