Το Σάββατο στο Μουσικό Σχολείο η εκδήλωση απονομής βραβείων του διαγωνισμού Γρηγόρης Πεντζίκης

0
304

Βραβεύσεις και σε σχολεία του Αργυροκάστρου, του σχολείου των φυλακών Βόλου όπως και του Μειονοτικού Γυμνασίου Κομοτηνής


 

Δια ζώσης θα γίνει φέτος μετά την περίοδο της πανδημίας που μεσολάβησε, η απονομή των βραβείων του 11ου Λογοτεχνικού Γρηγόρης Πεντζίκης. Θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Δράμας, το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, στις 6.30 μμ.. Φέτος μάλιστα, όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας κ. Σπύρος Κιουλάνης, στην εκδήλωση απονομής των βραβείων θα βραβευτεί το Λύκειο Πνοή Αγάπης Gjimmazi Frume Dashurie Gjirokaster από το Αργυρόκαστρο, το Μειονοτικό Γυμνάσιο – Κομοτηνής αλλά και το Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασαβέτειας Βόλου.
Όπως είπε ο κ. Κιουλάνης: “H εκδήλωση αυτή έγινε διαδικτυακά το 2021 και το 2022. Φέτος έχουμε τη χαρά να την ξανακάνουμε δια ζώσης. Είναι μια συγκινητική εκδήλωση γιατί δεν είναι μια απλή παράδοση κάποιων βραβείων. Είναι μια τελετή στην οποία διαβάζονται τα κείμενα, τα ποιήματα, πολλές φορές από τους ίδιους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται με τις οικογένειές τους και τους καθηγητές τους στη Δράμα. Όσοι δεν μπορούν μας στέλνουν πολλές φορές ένα βίντεο με την απαγγελία του κειμένου. Είναι ουσιαστικά μια διαδραστική διαδικασία και πολύ συγκινητική. Το Μουσικό Σχολείο, όπως θα γίνει και φέτος, επενδύει την εκδήλωση με μουσικές των παιδιών του”.
Μιλώντας για τον θεσμό του διαγωνισμού, ο κ. Κιουλάνης είπε ότι: «Ξεκίνησε με πολύ αγνά συναισθήματα για ένα συνάδερφο τον Γρηγόρη Πεντζίκη που έχει φύγει από τη ζωή. Θεωρήσαμε ότι θα κάνουμε κάτι για τα παιδιά της Δράμας αλλά είδαμε με πολύ μεγάλη έκπληξη ότι σιγά-σιγά ο διαγωνισμός πέρασε τα τοπικά σύνορα, διαδόθηκε σε όλη τη χώρα αλλά και στα ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. Πλέον τα τελευταία χρόνια οι συμμετοχές είναι σταθερά πάνω από 1000. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 1100 – 1200 παιδιά”.
Σε σχέση με τον φιλόλογο Γρηγόρη Πεντζίκη, προς τιμήν του οποίου γίνεται ο διαγωνισμός κάθε χρόνο σημείωσε ότι: “Προσωπικά είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του στο 4ο Γενικό Λύκειο Δράμας, αρχικά ως εκπαιδευτικός και μετά ως διευθυντής του σχολείου. Ήταν ένας εκπαιδευτικός που τον χαρακτήριζε η αγάπη και το πάθος που είχε για τη δουλειά του και ιδιαίτερα για τη λογοτεχνία. Ο τρόπος που το βίωνε, ο τρόπος της διδασκαλίας του ήταν βιωματικός. Πίστευε σε αυτό το οποίο έκανε και αγαπούσε. Τον διαγωνισμό είχαμε σκεφτεί να ξεκινήσουμε συνεκτιμώντας όλη αυτή την αγάπη, για τη λογοτεχνία, την ποίηση και την διδασκαλία χωρίς να περιμένουμε ότι θα πάρει τις σημερινές διαστάσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ