Το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας στηρίζει τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ και μιλά για διώξεις

0
2096

Με αφορμή τη διενέργεια ΕΔΕ, εις βάρος του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Γερακαράκου Γρηγόρη και εκλεγμένων Αστυνομικών συνδικαλιστών, το Σωματείο Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας ως φορέας συλλογικής εκπροσώπησης των εργασιακών, κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι αισθάνεται την ανάγκη να στηρίξει απερίφραστα τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών Γρηγόριο Γερακαράκο καθώς και τους υπόλοιπους διωκόμενους συνδικαλιστές αστυνομικούς.

Το Σωματείο της Δράμας θεωρεί “απαράδεκτους και αναχρονιστικούς τους τακτικούς χειρισμούς της Ηγεσίας να σφραγίζει- όπως αναφέρει- την κάθε ενοχλητική προς εκείνην φωνή, καταπατώντας έτσι κάθε λογική Δικαίου και Δίκαιου”.
Μάλιστα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του σωματείου της Δράμας, τόσο ο πρόεδρός του κ. Απόστολος Πιτσίκογλου όσο και η Γενική Γραμματέας κ. Μαρία Ζαζοπούλου, “ Τα μεγάλα προβλήματα μας διαπιστώνουμε τελικά ότι είναι μικρά σε σύγκριση με την ανικανότητα κάποιων έστω και να τα αντιληφθούν, αποδεικνύοντας μονάχα πόσο απελπιστικά αδύναμοι είναι. Το Σωματείο μας ενώνει τη φωνή του με εκείνες όλων των υγειών συνδικαλιστικών δυνάμεων της χώρας και καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές ανεξαρτήτου προέλευσης.Η μόνη λέξη που μπορεί πλέον να περιγράψει το αίσθημα που κυριαρχεί στις τάξεις μας για αυτές τις παλινωδίες είναι ΝΤΡΟΠΗ”.
Παράλληλα σε ανακοίνωσή της την Τρίτη 26 Νοεμβρίου η ΠΟΑΣΥ ανέφερε τα εξής: “Τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου ενημέρωσε η Ομοσπονδία μας για την απαράδεκτη απόφαση της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να διατάξει ΕΔΕ και τον πειθαρχικό έλεγχο στελεχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος, του προέδρου της Ομοσπονδίας συμπεριλαμβανομένου, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις τους για την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος και τις συνεχιζόμενες βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων χωρίς να τιμωρούνται οι δράστες.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τη Βουλευτή κα Γιώτα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, στη Νέα Δημοκρατία με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Μάξιμο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, στο Κίνημα Αλλαγής με τη Βουλευτή κα Εύη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, στο ΚΚΕ με το Βουλευτή κ. Χρήστο ΚΑΤΣΙΩΤΗ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες με το Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο ΚΑΤΣΙΚΗ, στο ΠΟΤΑΜΙ με το Βουλευτή κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΩΤΑ και στην Ένωση Κεντρώων με το Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλειο Σ. ΣΠΥΡΟΥ.
Στα πολιτικά κόμματα τονίσαμε ότι η εξέλιξη αυτή, συνιστά ευθεία παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών των αιρετών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων και ως τέτοια είναι αντιδημοκρατική και χρήζει αποδοκιμασίας και απόρριψης από όλους. Από την πλευρά μας θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματός μας, να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας για τα προβλήματα των συναδέλφων και των αστυνομικών υπηρεσιών. Αλίμονο αν η ηγεσία, γνωρίζοντας μάλιστα και το συνταγματικό κώλυμα για το δικαίωμα της απεργίας και της περιορισμένης συνδικαλιστικής μας δράσης, επιδιώκει να μας στερήσει ακόμα και αυτό το απλό δικαίωμα, το δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης καταγγελιών, αναφορών κλπ. Η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος έχει προκαλέσει την κατακραυγή όλων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ζητούν από την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτό το αντιδημοκρατικό ατόπημα.
Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στις μεθοδεύσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μας διαβεβαίωσαν ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις προς την αρμόδια Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!