Το τρένο για τη Θράκη επανήλθε από χθες

0
2609

Ευχάριστη και μάλλον μη αναμενόμενη η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Νωρίτερα από το αναμενόμενο, με βάση τις μέχρι πρόσφατα ανακοινώσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και τις απαντήσεις που υπήρξαν σε σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια Δράμας – Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα όσα έκανε γνωστά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την Παρασκευή 6 Μαρτίου, με απόφασή της θα γίνει τροποποίηση δρομολογίων στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και Αθήνα-Λιανοκλάδι.

Πιο συγκεκριμένα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημέρωσε ότι, από χθες Κυριακή 08.03.2020 και τη Δευτέρα 09.03.2020 τα δρομολόγια που θα εκτελούνται με τρένο είναι τα παρακάτω:
Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη -από τις 08.03.2020 – το δρομολόγιο 600Α.
Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη -από τις 09.03.2020 – το δρομολόγιο 91 (IC).
Τα υπόλοιπα δρομολόγια της συγκεκριμένης γραμμής (601Α, 90), θα συνεχίσουν να εκτελούνται με λεωφορεία στο τμήμα Δράμα-Αλεξανδρούπολη.

Ποια είναι τα δρομολόγια που θα λειτουργήσουν από Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα:
H αμαξοστοιχία 600A (το απλό τρένο) θα ξεκινά από Δράμα στις 10.11 το πρωί και θα έχει άφιξη στην Αλεξανδρούπολη στις 14.28.
Το δρομολόγιο 90 (Ιntercity) από Δράμα για Αλεξανδρούπολη με αναχώρηση στις 19.12 και άφιξη στις 23.19 θα συνεχίσει να γίνεται με λεωφορείο του ΟΣΕ.
Αντίστροφα από Αλεξανδρούπολη για Δράμα, η αμαξοστοιχία 91 (δηλαδή με τρένο intercity) θα έχει αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 05.59 το πρωί και άφιξη στη Δράμα στις 10.10. Ενώ το δρομολόγιο 601Α που θα αναχωρεί από Αλεξανδρούπολη στις 14.50 και θα έχει ώρα άφιξης στη Δράμα στις 19.13 θα γίνεται με λεωφορείο του ΟΣΕ. Γενικότερα αυτό που θα πρέπει να θυμούνται οι επιβάτες είναι ότι με τρένο θα γίνονται τα πρωινά (τα πρώτα) δρομολόγια.
Παρότι από τα δυο πλέον καθημερινά δρομολόγια μεταξύ Δράμας και Αλεξανδρούπολης που ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα εκτελείται με τρένο μόνο το ένα, καταγράφεται ως θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία μετά από αρκετούς μήνες του σιδηροδρομικού δρομολογίου από Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα (ουσιαστικά πρόκειται για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης Αλεξανδρούπολης με τις προβλεπόμενες ενδιάμεσες στάσεις).
Υπενθυμίζεται ότι από το καλοκαίρι του 2019 οι Δραμινοί που ήθελαν να ταξιδέψουν (με τρένο) για τις πόλεις του Έβρου δεν μπορούσαν να το κάνουν. Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον περασμένο Ιούλιο, ανέφερε ότι επρόκειτο να γίνει διακοπή των δρομολογίων της στην Θράκη, αποδίδοντας την απόφασή της σε εργασίες συντήρησης. Το επιβατικό κοινό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξυπηρετούνταν σε αυτό το μέρος της γραμμής με λεωφορεία όλους αυτούς τους μήνες. Το τρένο που έφθανε στην Δράμα από Θεσσαλονίκη επέστρεφε πίσω και οι επιβάτες για Θράκη έπρεπε να επιβιβαστούν σε λεωφορεία του ΟΣΕ.
Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση Βουλευτών, το Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε απαντήσει μεταξύ άλλων ότι “έχουν εγκριθεί κονδύλια που προορίζονται για τη συντήρηση της γραμμής στο τμήμα Δράμας – Αλεξανδρούπολης. Έχουν ανατεθεί εργολαβίες συντήρησης και επισκευής του δικτύου με χρονοδιάγραμμα. Η ολοκλήρωση των έργων υπολογίζεται σε διάστημα τριετίας.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!